Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eczacıbaşı Holding ve İzmir Kalkınma Ajansının ana sponsorluğuyla, çeşitli kurumların katkı sağladığı festivalin tanıtım toplantısına İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı  Sarper, İzmir  Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan,  İtalya  İzmir Konsolosu  Simon Carta, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran ile organizasyona katkı koyan kuruluşların temsilcileri katıldı.
Vakıf olarak çeyrek yüzyılı geride bıraktıklarının altını çizen İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, bugüne kadar kendilerine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.  Festivalin bu yıl da İzmir’in tarihini yansıtan değişik mekanlarda yapılacağına dikkat çeken Sarper, programların büyük bir bölümünün sahneleneceği İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin önemine vurgu yaparak, “Bu görkemli yapıyı dünya kamuoyuna duyurmak adına da etkinliklerimizi burada gerçekleştirmek bizim için önemli. Bu konuda Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Resmi açılışın 16 Haziran’da yapılacağını duyuran Sarper, bu yıl farklı bir yaklaşımla festivale başlayacaklarını belirterek, 23 Mayıs’ta “Festivalin Müjdecisi” konsepti ile “Tango Metropolis”in İzmirlilerle buluşacağını müjdeledi.  Sarper 16 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında İzmir’de kültür sanat rüzgarı estirecek festival programlarının Celsus Kütüphanesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Çeşme Kalesi, Bergama Asklepion Tiyatrosu, Odeon ve Seferihisar Sığacık Kaleiçi’nde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Opera binası da geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İKSEV’in doğal yönetim kurulu üyesi olduğunu belirterek, bu vakfın kentte çok önemli bir işlev görüp büyük bir görev üstlendiği için destek olduklarını söyledi. Bu etkinliğin 24 yıl boyunca sürdürülmesinin önemli bir başarı olduğuna dikkat çeken Aydoğan, “Son zamanlarda İzmir, Türkiye’nin ve Akdeniz’in parlayan yıldızı olmaya başladı. Bunun gerçekleşmesinde bu festivallerin de rolü çok büyüktür” dedi. Dr. Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Karşıyaka’daki opera binasının da önümüzdeki yıllardan itibaren İzmir Festivali için önemli bir mekan olacağını sözlerine ekledi.


24. Uluslararası İzmir Festivali Programı
 
23 Mayıs 2010, Pazar – 21.30
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi 
TANGO METROPOLIS
Müzik, kompozisyon, uyarlama: Daniel Binelli
Koreografi ve sahne yönetimi: Pilar Alvarez • Claudio Hoffmann • Marijo Alvarez

FESTİVAL AÇILIŞI

16 Haziran 2010, Çarşamba
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi 21.30
‘4 PİYANO & 1 ŞEF’
Alexander Ghindin, piyano
David Lively, piyano
Janis Vakarelis, piyano
Cyprien Katsaris, piyano
Alexander Polishchuk, şef

SCHUMANN’IN BÜYÜSÜNE YOLCULUK
19 Haziran 2010, Cumartesi
Celsus Kütüphanesi, Efes 21.30
MICHELE CAMPANELLA, piyano

EFSANELER YENİDEN
21 Haziran 2010, Pazartesi 
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi 21.30
Rıchard Wagner
‘UÇAN HOLLANDALI’- (opera, 3 perde)
İZMİR DEVLET OPERA VE BALESİ

TANRIYA YAKARIŞ
22 Haziran 2010, Salı
Sığacık Kaleiçi, Seferihisar 21.30
‘ENSEMBLE AMARCORD’
Wolfram Lattke, tenor
Martin Lattke, tenor
Frank Ozimek, bariton
Daniel Knauft, bas
Holger Krause, bas

‘BOHEMYA HATIRALARI’
24 Haziran 2010, Perşembe
Celsus Kütüphanesi, Efes 21.30
THE PHILHARMONICS
Tibor Kovac, I. Keman ve şef
Shkelzen Doli, II. Keman
Thilo Fechner, viola
Stephan Konz, viyolonsel
Ödön Racz, kontrbas
Daniel Ottensamer, klarinet
František Janoška, piyano

MAHLER ZAMANI!
2 Temmuz 2010, Cuma
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi 21.30
KRALİYET CONCERTGEBOUW ORKESTRASI
DANIELE GATTI, şef

Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı
Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı
İçeriği Görüntüle

 “CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE”YE ARMAĞAN
4 Temmuz 2010, Pazar
Çeşme Kalesi 21.30
MUVAFFAK “MAFFY” FALAY QUINTET

‘ATEŞİ ÇALAN’
7 Temmuz 2010, Çarşamba
Asklepion Tiyatrosu, Bergama 21.30
AISKHYLOS: ZINCIRE VURULMUŞ PROMETHEUS
FRIENDS OF THE MUNICIPAL THEATRE OF PIRAEUS
Müzik: Konstantino Psahos ve  Mikis Theodorakis
Reji: Aggelos Sikelianos ve Elias Malandris

AŞKIN TINILARI
9 Temmuz 2010, Cuma
Asklepion Tiyatrosu, Bergama 21.30
ISABELLE CALS, soprano
SYLVIE VALAYRE, soprano
NICOLAI SCHUKOFF, tenor
JEAN-MARC BOUGET, piyano

12 Temmuz 2010, Pazartesi
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi 21.30
TÜRK-YUNAN GENÇLİK ORKESTRASI
IŞIN METİN, şef

USLANMAZ ROMANTİKLERE
13 Temmuz 2010, Salı
Odeon, Efes 21.30
JERZY DUDA-GRACZ’DEN FREDERIC
CHOPİN’E ‘NOTALARIN RESİMLERİ”
KRZYSZTOF JABLONSKI, piyano

HÜZNÜ KUCAKLAYAN ŞARKILAR
19 Temmuz 2010, Pazartesi
Çeşme Kalesi 21.30
CONCHA BUIKA
“EL ULTIMO TRAGO” ‘THE FINAL DRINK’ TOUR