İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yüksek katlı binalarda yaşanabilecek yangın ve acil durumlara hazırlık amacıyla Bayraklı’daki 47 katlı bir binada gerçeği aratmayan bir tatbikat düzenledi.

Senaryo Gerçeğini Aratmadı

Bayraklı gökdelenler bölgesinde gerçekleştirilen tatbikatta, binanın 11. katındaki temizlik odasında söndürülmeden atılan sigara izmariti nedeniyle yangın çıktığı senaryosu uygulandı. Kısa sürede büyüyen yangın sonrası bina çalışanları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, binada mahsur kalan bir personeli güvenli şekilde tahliye ederken, yangını da kontrol altına aldı. Dumandan etkilenen kişiye, AKS ekipleri tarafından ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

İzmir’de en düşük okul servisi 4 bin 228 TL oldu
İzmir’de en düşük okul servisi 4 bin 228 TL oldu
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ