İzmir Ticaret Borsası'nın olağan genel kurulunun ilk aşaması, 5 Ekim 2026 Pazartesi günü Fuar İzmir C Holü'nde başladı. Saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'ye kadar devam edecek. Seçimlerde 19 meslek komitesinin üyeleri ile meclis üyeleri belirlenecek.

19 komitenin üyeleri sandık başında

İzmir Ticaret Borsası'nda mevcut Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ile eski Meclis Başkanı Barış Kocagöz'ün yönetim kurulu başkanlığı için yarıştığı seçim sürecinin ilk aşamasında üyeler sandık başına gidiyor.

19 komitede seçim

Seçimlerin ilk aşamasında 19 meslek komitesinin üyeleri ile meclis üyeleri seçilecek. İzmir Ticaret Borsası'nın resmi seçim duyurusuna göre, meslek gruplarının üye sayılarına bağlı olarak 5 veya 7 kişilik meslek komiteleri oluşturulacak ve bu komitelerden meclis üyeleri belirlenecek.

TFF başkanlığı için Mustafa Eröğüt iddiası
TFF başkanlığı için Mustafa Eröğüt iddiası
İçeriği Görüntüle

İzmir Ticaret Borsası'nda 5 Ekim'deki seçimlerin ardından yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri ile Birlik Genel Kurulu delegelerinin seçimi 10 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Kestelli'den seçim mesajı

17 yıllık başkanlık görevini devredecek olan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, sabah saatlerinde oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kestelli, yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Her şeyin iyi olacağını düşünüyorum borsamız için. Arkadaşlarımıza güveniyoruz, daha da iyi yerlere getirecekler borsamızı. Hayırlı olsun” dedi.

Tuncer ve Kocagöz yarışıyor

Fuar İzmir'de başlayan seçimlerde 53 meclis üyesinin belirlenmesi bekleniyor. 19 meslek grubundaki seçimlerin ardından oluşacak yeni meclis, yönetim kurulu başkanının belirlenmesi için ikinci aşamada sandık başına gidecek.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı için mevcut Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ile eski Meclis Başkanı Barış Kocagöz yarışıyor.

Kaynak: Haber Merkezi