Çamdibi Katlı Pazaryeri Tesisleri üzerindeki Nedret Güvenç sahnesinde 120 çocuk, 26-27 Şubat tarihlerinde kendi kuklalarını yapacak. Kuklam İzmir'i Düşlüyor" projesi kapsamında çocuklar kuklalarla hayallerindeki Bornova ve İzmir'i anlatacak

İzmir Kent Konseyleri Birliği'nin "Kuklam İzmir'i Düşlüyor" projesi Bornova'da hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Bornova Kent Konseyi projeyi 26-27 Şubat tarihlerinde 12.00-18.00 saatleri arasında uygulayacak. Bornova Belediyesi Çamdibi Katlı Pazaryeri Tesisleri üzerindeki Nedret Güvenç sahnesinde 120 çocuk kendi kuklalarını yapacak. Çocuklar kuklalarla hayallerindeki Bornova ve İzmir'i anlatacak. Burada yapılan kuklalar arasından seçilen 20'si, Mart ayında dünya Kuklalar Günü'nde sergilenecek.


Çocukların hayalleri

Bornova Kent Konseyi Başkan Ferdan Çiftçi, önemli etkinliklere imza attıklarını belirterek, "İzmir Kent Konseyler Birliği'nin bu projesine katılarak da çocuklarımızın hayal gücünü geliştirmeyi hedefliyoruz. Bornova Belediyesi'nin sağladığı olanaklar sayesinde projeyi hayata geçireceğiz. Çocuklarımız gelip diledikleri gibi kuklalarını yapacaklar. Hayallerini, dünyalarını yansıtacaklar. Sonra da aralarından seçilenler sergilenecek. Bornova Kent Konseyi olarak bu tür faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

Çocuklara yönelik projelere özel bir önem verdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da şöyle konuştu: "Bornova Kent Konseyimiz, düzenlediği etkinlerle adından söz ettiriyor. 'Kuklam İzmir'i Düşlüyor' projesini de hayata geçiriyorlar. Biz de onlara tüm desteği veriyoruz. Çocuklarımız bu sayede, bir taraftan hayal güçlerini geliştirirken, diğer taraftan da yaşadıkları kent hakkında düşünecekler."
Editör: Haber Merkezi