Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu kursları açarak vatandaşlarımızı sosyal-kültürel ve sanatsal çalışmaları desteklemek, ilçe sakinlerine çeşitli dallarda açılan kurslarda hobi ve beceri kazandırmak, aynı zamanda komşularını tanımalarını, sosyal hayatlarında zenginleşmesini hedeflemiştik. Bunu başardık" dedi.

İlk olarak Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Manavkuyu semt merkezi kursiyerlerinin yağlı boya resim sergisinin açılışını yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eserleri yakından inceledi. Ardından Manavkuyu Mahallesi'nde yer alan Borgüç kurs merkezi ve 75. Yıl Mahallesi Kültür Merkezi'nde, Bayraklı Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde gerçekleştirilen resim, mefruşat, kurdele ve nakış karma sergilerinin açılışlarına katıldı. Açılışlarda Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Çelikkaya, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve kursiyerler yer aldı.

Kurslar devam edecek

Sergide kursiyerlerin el emeklerini yakından inceleyen ve ürünler hakkında bilgi alan Başkan Karabağ, "Özellikle ev hanımlarının bilgi ve becerilerini arttıran, toplum içinde verimli bireyler haline gelmelerini sağlayan bu kurslarımız devam edecek. Belediye olarak açtığımız semt evleri ve kültür merkezleri projesinde temel bir amacımız vardı. Bayraklı halkının belediye ile iletişimini bire bir hale getirmek, sosyal-kültürel ve sanatsal çalışmaları desteklemek, ilçe sakinlerine çeşitli dallarda açılan kurslarda hobi ve beceri kazandırmak, aynı zamanda komşularını tanıma, ortak çalışmalar yaparak dostluklar kurma, sosyal hayatlarında zenginleşmesini hedeflemiştik. Sergiden aldığım izlenimler ve zaman zaman gittiğim kurslarda gördüğüm manzara hedeflerimizin gerçekleştiğini gösteriyor. Bunu görmek beni son derece mutlu ediyor. Farklı alanlarda kurslarımız devam edecek herkesi kurslarımıza bekliyoruz" dedi.



Editör: Haber Merkezi