Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Erhan Küçükerbaş ve 28 bölüm öğrencisi Uğur Mumcu Caddesi Kıyı Sahil Şeridi çevre düzenleme çalışmalarına proje desteği sağlamak üzere Dikili'ye geldi. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i makamında ziyaret eden öğrenciler önce burada alan ile ilgili bilgi aldılar. Daha sonra Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Behzat Kocavardar ile birlikte alana gidildi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Erhan Küçükerbaş ve 28 bölüm öğrencisi burada incelemelerde bulunup, bolca fotoğraf çektiler.

6 ayda tamamlanacak

Başkan Özgüven, "Kıyı bandını çağdaş bir görünüme sokacak peyzaj tasarım projesi ile geleceğe ve kente yakışır bir miras bırakmayı düşünüyoruz. Burada ki mavi bayrak plajını da bu doğrultuda daha çağdaş bir görünüme sahip olmasını sağlayacağız" dedi. Özgüven proje de kültürel, sanatsal ve sportif alanların da oluşturulduğunu belirterek; "Burada yazlık sinema, etkinlik alanları, büfeler, kumsalda plaj gölgeleme üniteleri, kamelyalar, duş tuvalet ve soyunma kabinleri, gölgeleme bitkileri, engelli yürüme yolları da yapılacak. Çocuklarımız oynayacakları parklar da yapacağız" dedi.
Çalışmalarını 6 ay içerisinde tamamlayacak olan grup Özgüven'e 11 adet alternatif proje üretip en kısa zamanda teslim edecekleri sözünü verdiler.

Editör: Haber Merkezi