İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Menderes Belediyesi’nin örnek işbirliği ile İzmir’de bir ilke daha imza atıldı.  İki belediyenin güçbirliği ile yaşama geçirilen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi için ortak hizmet projesi protokolü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Menderes Belediye Başkan Ergun Özgün tarafından imzalandı. 

İnşaat çalışmaları başlayan 24 derslikli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin protokol imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2009 yerel seçimlerinden önce söz verdikleri okulu kente kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tahtalı havzasından dolayı, Menderes’te çiftçilik yapan vatandaşlarımıza, köylerimize kısıt getirmek zorunda kalıyoruz. O nedenle ‘Ne yapalım ki onların gelir düzeyini artıralım?’ diye düşünmeye başladık. Şimdi bölgedeki çalışmalarımızı buna göre yürütüyoruz. Arazi yolları, anlaşmalı üretim, ürünlerin değerlendirilmesi, fidan desteği gibi birçok şeyi yapıyoruz. Bir de Menderes Belediye Başkanımızın bana söylediği bir şey vardı: ‘Burada sanat okulu ve endüstri meslek lisesi yok. Dolayısıyla çocuklarımız sanat okuluna gidemedikleri ve bir sanat, zanaat sahibi olamadıkları için iş bulamıyorlar. Menderes’in yapısına uygun bir meslek lisesi yapalım ve Milli Eğitime teslim edelim’. 2009 seçimlerinden önceki hafta verdiğimiz bu sözü tuttuğumuz için çok mutluyum.”

Kente kazandırılacak okulun bölgedeki çocukların, gençlerin ufkunu açacağına inandıklarını  vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, maliyetinin KDV dahil yüzde 95’ini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin karşılayacağını kaydetti

Eğitime 1.5 yılda 21.5 milyon TL 

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime desteğe devam ettiklerinin de altını çizen Başkan Aziz  Kocaoğlu, şöyle devam etti:
“Son bir buçuk yıl içinde İZBETON şirketimizle birlikte, okullara 21,5 milyon liralık destek verdik. Ne okullardan ne de inanç yuvalarından; temizliğinden bakımına ve onarımına varıncaya kadar elimizi çekmiyoruz. 4 milyon hemşerimizin ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz. Görev bizim olsun, olmasın. Yasa bize yapma imkanı veriyorsa; ölçü budur. Her ilçemizin ihtiyaçlarını yapmaya mecburuz. Kaynağını bulacağız, çalışacağız ve gerçekleştireceğiz. Bu okulun yapılması bizim görevimiz değil ama yasa izin veriyor. Menderes’in de ihtiyacı var, o zaman yapacağız. Bizim bakışımız, düsturumuz bu.”

Adam gibi iş yapmak


İzmirli bir milletvekilinin kendisiyle ilgili sözlerini de değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Benim İzmir’e bir çivi çakmadığımı söylemişler. Evet biz çivi çakmıyoruz. Arıtmaları, sanat merkezlerini, raylı sistem yatırımlarını, yeni yolları, ekmek fabrikalarını, buz pistlerini yapıyoruz. Bunları yaptığımız gibi, kentin kalkınması için görevimiz olmamasına rağmen Tahtalı Havzası’nın damla sulama yöntemiyle baraj gölünden sulanması için çalışıyoruz. Bir kez daha müracaat ettim. İzin verirlerse onu da yapacağım ve bu, bölge çiftçisine en büyük katkı olacak. Biz kenti kalkındırmaya çalışıyoruz. Ve 9 senede önemli aşamalar kaydettik. Bunun gerisi gelecek. Biz bu kenti kalkındırmayı, eğitim ve refah düzeyini artırmayı kendimize hedef seçmişiz.  Çalışacağız üreteceğiz, hemşehrilerimize layık olmaya çalışacağız ve adam gibi iş yapacağız. Yakınlarımız için değil, halk için çalışacağız. Ben 4 milyon İzmirli’nin parasını harcıyorum. O yüzden kendi paramdan 50 misli dikkatli olmam lazım. Çünkü bu paranın hesabını 4 milyon İzmirli’ye vereceğim” şeklinde konuştu.

“Aziz Başkan bizi anladı”

Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün de konuşmasında, bu eğitim kurumunu ilçeye kazandırdıkları için mutlu olduklarını dile getirerek şunları söyledi:
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile bu projeyi konuştuk ve tasarladık. Zaten belediyeler olarak eğitim kurumlarına destek oluyoruz. Bunu nasıl taçlandırabiliriz’ diye düşündük. Tahtalı Havzası’nı içinde barındıran bir bölge ve bu bölgede yaşayan insanlarımızın ekonomik yaşamlarının daha da zenginleşmesi adına onlara nasıl katkı sağlarız noktasında defalarca farklı kişilerle paylaşmama rağmen anlatamadığımı Aziz Başkanımız anladı ve ‘Bunu yapmalıyız, bu iş doğrudur’ dedi; sahiplendi, bizi yüreklendirdi. O günden bu yana bölgenin planlamaları bitti, uygulamaları bitti ve inşaatına başladık. Bu süreçte bizi yormaya çalışanlar, engellemeye çalışanlar ve gerçekten de amacımıza hizmet etme noktasında bizi zaafiyete uğratmak isteyenler var. Fakat onu yaptırtmamaya çaba sarf edenlerin düşünmesi gereken bir şey var. Bazı insanlara söylediğiniz, bazı insanlara yafta olarak boynuna asmaya çalıştığınız şey bazı insanlara yakışmaz. Örneğin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de asmaya çalıştığın yafta o boyna yakışmaz. Bunu herkes böyle bilsin. Bize her şeyi söyleyebilirsiniz. Dünya görüşümüzü eleştirebilirsiniz. Ama yolsuzluk, hırsızlık, zimmet, suistimal; bunlar bizim  ne defterimizde, ne  kitabımızda  ne de  ahlakımızda  var.”

Yüzde 95’i Büyükşehir’den

10.067 metrekarelik bir alanda Menderes Belediyesi tarafından yapım çalışmalarına başlanan 24 derslikli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ihale bedelinin yüzde 95’i olan 4 milyon 413 bin 377 TL İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Okulun inşaatı 1 yılda tamamlanacak.
Editör: Haber Merkezi