İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi(İZBB)'nin CHP'li başkanı Tunç Soyer'in yeniden aday gösterilmemesine tepkiler devam ediyor. İZBB Egemenlik Evi önünde toplanan İzmirliler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek "İzmir Tunç'tur, Tunç kalacak", "Hak, hukuk, adalet" diye slogan attı.


"TUNÇ BAŞKAN HERKESİN ORTAK DEĞERİ"

Bina önünde toplanan muhtar, STK ve kooperatif temsilcileri ile sokak emekçileri adına basın açıklamasında bulunan İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği Genel Başkan Yarımcısı Ayhan Gültekin, "CHP Genel Merkezi'ne seslenmek istiyoruz. Anket yaptık diyorlar. İzmir’in kırsaldaki 15 ilçesinin mandacısına, lavantacısına, karakılçık buğdaycısına, tarımcısına, peynircisine, sütçüsüne sordular mı yaptıkları o ankette? Bize sordular mı, İzmir’in 15 tane ilçeyi bugün Türkiye’de kendi kendine yetebilecek durma getiren kişiyi onlara sordular mı? Sayın Genel Başkan’a rica ediyoruz. Bu kararını yeniden gözden geçirsin. Sırça köşklerdeki İzmir anketinin onlara gelecekte çok zarar vereceğini bilsinler. Onu yanılttılar. Eminim ki yanıldılar. Tunç Başkan, İzmir’deki 5 milyon insanın bileşkesidir. Herkesin ortak düşüncesidir, ortak değeridir.Tunç Başkan, İzmir’de ‘başka bir tarım mümkün’ dedi. Acaba bugüne kadar hangi belediye başkanı bunu başardı. Şu anda Amerika’ya kadar tarım ürünlerini satıyor Tunç Başkanımız. Peki Genel Başkan Özgür Özel ve Genel Merkez bu kararı verirken? Tunç Soyer SODEM’in başkanı, Avrupa Yerel Yönetimler Daire Başkanı ki 130 bin belediye buna bağlı. Cittaslow’un başkanı Tunç Soyer. Bunların hepsi CHP’nin getirisiydi, başarısıydı. Bunlar, Tunç Başkan’ın başarısıydı. Peki Tunç Başkan’ın elinden bu yetkiyi alınca Avrupa’nın tamamını da feda ettiğini de biliyorlar mı? Ama İzmir bunu biliyor. Sayın Genel Başkan! Size 45 dakika bunları anlatmaya çalıştık bize randevu verdiğinizde. Deniz yücel Bey ve Murat Bakan ile bizi dinlediniz. Bunların hepsini anlatıp söyledik. Tunç Başkan sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin bileşkesidir. İnanın… Buradaki gönül kırgınlığımız; İstanbul’a, Aydın’a, Antalya’ya da yansıyacak" dedi.

İZBAN'da Alsancak İstasyonu'nda Giriş Çıkışlar Durduruldu İZBAN'da Alsancak İstasyonu'nda Giriş Çıkışlar Durduruldu

ÖZGÜR ÖZEL'E ÇAĞRI

CHP'ni defalarca uyardıklarını belirten Gültekin, "Size defalarca kez söyledik. Partimizin bu değişimin söylemi altında eğer ki biz İzmir’i ve ilçeleri kaybedersek bu bizler için bir yıkım olur. Biz size 35-40 yıldır emek veriyoruz. Neden durup dururken bu kadar insanın talebini görmezden gelip 5’li çetenin önümüze koyduğu bir adayı bizim önümüze koyuyorsunuz? Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz devrimciyiz. Biz itiraz ediyoruz ve edeceğiz bunu da 1 Nisan sabahı göreceksiniz. Sizden rica ediyoruz bu kararınızı bir kez daha gözden geçirin. Şuna emin olun ki pişman olacaklar. Ama dileğimiz şudur ki zamanı gelmeden pişman olsunlar. Geç kalmasınlar. Sayın Genel Başkan! Eğer bu kararınızı gözden geçirmezseniz eğer İzmir’de oylarınız düşerse eğer İzmir’de ilçelerinizi kaybederseniz inanın bütün Anadolu halkında bir gönül kırgınlığı yaratacaksınız. Sizin bugünkü başarınız tarihe gömülecek. Sayın Genel Başkan yapmayın! Sizi yanılttılar. Emin olun 1 Nisan sabahı bizim ne kadar haklı olduğumuzu görecekler. Ama bizim Sayın Genel Başkandan ricamız o gün gelmeden yetkisini kullansın, o gün gelmeden bu halka yüzünü dönüp baksın" ifadelerini kullandı.

SOYER BİNADAN SLOGANLAR EŞLİĞİNDE AYRILDI


Egemenlik Evi önünde İzmirlilerin toplanmaya başladığı esnada binadan ayrılan İZBB Başkanı Tunç Soyer, bina önündeki vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Soyer, "İzmir Tunç'tur, Tunç kalacak" sloganları arasında ilerleyerek binadan ayrıldı.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ