İzmir’de fırıncı esnafına yönelik yeni kredi imkanı açıklandı. İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, SGK ve vergi borcu bulunan fırıncıların da kredi kullanabileceğini duyurdu. Kredi, Kemeraltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla sağlanacak.

Kredinin yıllık faiz oranının yüzde 24 olacağı belirtildi. Krediden yararlanmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen fırıncı esnafının Kemeraltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile iletişime geçmesi gerekiyor.

SGK VE VERGİ BORCU OLAN ESNAFA KREDİ İMKANI

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, SGK ve vergi borcu bulunan fırıncı esnafının kredi imkanından yararlanabileceğini açıkladı.

Sırtı, gelişmenin fırıncı esnafının finansmana erişimini kolaylaştıracağını belirterek tüm fırıncı esnafına hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Kredi imkanından yararlanmak isteyen esnafın Kemeraltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile iletişime geçmesi gerekiyor.

FIRINCI ESNAFININ MALİYET BASKISI SÜRÜYOR

İzmir’de fırıncı esnafı, son dönemde artan üretim maliyetleriyle mücadele ediyor.

Kemal Sırtı daha önce yaptığı açıklamalarda sektörün çok sayıda farklı maliyet kalemiyle karşı karşıya olduğunu belirtmişti.

Sırtı, fırıncı esnafının personel ücretleri, un, maya, elektrik, su, yakıt giderleri, SGK primleri ve vergiler dahil 41 ayrı maliyet kaleminin altında üretim yapmaya çalıştığını ifade etmişti.

04605E7B E767 4F20 A6B5 Cc8C657Ce7Fc

SU FATURALARI VE KATI ATIK BEDELLERİ DE GÜNDEMDE

Sırtı, yüksek su faturaları ve katı atık bedellerinin de fırıncı esnafının yükünü artırdığını belirtmişti.

Cemal Canpolat 29 Ağustos’ta Buca’ya geliyor
Cemal Canpolat 29 Ağustos’ta Buca’ya geliyor
İçeriği Görüntüle

Kayıt dışı üretim ve ruhsatsız satışların oluşturduğu haksız rekabete de dikkat çeken Sırtı, kamu kurumlarının desteğinin önemine vurgu yapmıştı.

Sırtı, fırıncı esnafının yalnız bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Alın teriyle üretim yapan, istihdam sağlayan ve her gün sofralara ekmek ulaştıran fırıncı esnafımız artık yalnız bırakılmamalıdır” çağrısında bulunmuştu.

Yeni kredi imkanının, borç ve artan maliyet baskısı altında bulunan fırıncı esnafının finansmana erişimine yönelik olduğu belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi