23 Ağustos 2024 tarihinde İzmir’in Konak ilçesinde gerçekleşen silahlı saldırı, güvenlik kameralarının incelenmesiyle aydınlatıldı. Giyim mağazasına yapılan kurşunlama olayı sonrası O.Ç. ve F.İ. isimli iki şüpheli polis ekipleri tarafından takibe alındı. F.İ.'nin başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edilirken, O.Ç. kısa süre içinde yakalandı.

İzmir'de Giyim Mağazasına Silahlı Saldırı Şüpheli Yakalandı (1)

Olayın gelişimi

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 23 Ağustos günü gerçekleşen silahlı saldırının ardından titiz bir çalışma başlattı. Güvenlik kameralarının görüntüleri incelenerek, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimlikleri belirlendi. Yapılan araştırmalar neticesinde şüphelilerin O.Ç. ve F.İ. olduğu tespit edildi.

Takip ve yakalama

Olayın ardından O.Ç. ve F.İ.'yi yakalamak için geniş çaplı bir takip başlatıldı. F.İ.'nin başka bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi. O.Ç. ise 9 Ekim 2024 tarihinde, saklandığı otelde gizlenirken polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İzmir'de Giyim Mağazasına Silahlı Saldırı Şüpheli Yakalandı (2)

Bornova-Buca otoyolunda trafik kazası: Orta şerit trafiğe kapandı Bornova-Buca otoyolunda trafik kazası: Orta şerit trafiğe kapandı

Tutuklama süreci

O.Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, O.Ç.'nin tutuklanmasına karar verdi. Olayla ilgili soruşturma devam etmekte olup, diğer şüpheli F.İ. hakkında da gerekli işlemlerin yapılması bekleniyor.

Kaynak: İHA