2024 yılı berber ve kuaför fiyatları ne? Güncel berber ve kuaför fiyat tarifesi 2024 yılı berber ve kuaför fiyatları ne? Güncel berber ve kuaför fiyat tarifesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İZBB) iştiraki İzenerji A.Ş’de örgütlü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na(DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası (Genel-İş) üyesi işçiler, toplu sözleşmeden doğan ikramiye haklarının ödenmemesi üzerine iş bıraktı. İZBB Başkanı Tunç Soyer'in makamının bulunduğu Egemenlik Binası önünde sabah saatlerinde toplanan Genel-İş Sendikası 2 ve 9 No’lu Şube üyesi emekçiler, İZBB bürokratlarına seslendi. İşçiler, "İş ekmek yoksa hizmet de yok", "İzenerji işçisi köle değildir", "Hak, hukuk, adalet" sloganları attı. 

İşçiler adına basın açıklaması metnini okuyan Genel-İş 2 No’lu  Şube Başkanı Ercan Gül, İZBB’nin bir diğer iştiraki olan İzelman A.Ş’de çalışan işçilerin ikramiyelerinin ödendiğine dikkat çekerek bu tutumun iş barışını  bozduğunu söyledi. Gül, "Bu yapılan İzenerji işçisine ihanettir, bunu hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

"ÖDEMELERİN ZAMANINDA YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Sosyal hakları ve ikramiyelerinin zamanında ödenmesi için uzun zamandır mücadele ettiklerini söyleyen DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, "Yaşanan bu süreçte İzBB bürokratları görüşme taleplerimize yanıt vermemiştir, belediye yetkilileri tek taraflı davranarak işçiler arasında; iş barışını bozacak şekilde hareket etmiş, 11 bin İzenerji emekçisini hiçe sayarak mesai arkadaşlarımızın ikramiyelerini yatırmamıştır. Bu durum çalışanlar arasında ayrımcılığa yol açmıştır. Buradan haykırıyoruz bizler eşit işe eşit ücret isterken ve bunun mücadelesini verirken; sözde değil özde eşitlik istedik. Bizler, diğer şirket işçilerine nasıl ödemeler yapılıyorsa; nasıl diğer şirket işçilerine kaynak ayrılıyorsa, mesai arkadaşlarımıza da yaşatılan mağduriyetin önüne geçilmesi için ödemelerin zamanında yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

"AYRIMCILIĞA BİRAN ÖNCE SON VERİN!"

“Ödemelerin ivedi olarak yapılması talebimizdir” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Gül, “Zamanında alamadığımız hak edişlerimizin kıymeti harbiyesi yoktur. Buradan İZBB bürokratlarına sesleniyoruz; işçiler arasında bu ayrımcılığa biran önce son verin!  İzenerji işçisi köle değildir.  Buradan tekrar haykırıyoruz, tekrar ediyoruz ve uyarıyoruz; bu süreçte İzenerji emekçileri olarak toplu sözleşmeden doğan bütün haklarımızın gününde ve zamanında yerine getirilmesini talep ediyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Genel-İş 2 No’lu  Şube Başkanı Ercan Gül, ayrıca ikramiyeler ödene kadar eylemi sürdüreceklerini belirterek eylemler nedeniyle tek bir işçiye dahi yaptırım uygulanırsa Egemenlik Binası önünde yatacaklarını kaydetti. 


 

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ