İzmir'de Narlıdere Belediyesi’nde çalışan ve daha önce Belediye İş Sendikası’nda örgütlü olan 50'nin üzerinde işçinin, sendika değiştirerek DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye olması krize neden olmuştu. Sendika değişikliği nedeniyle ilgili başkan yardımcılarının işçileri tehdit ettiği iddiaları gündeme gelmiş ve iş akitlerinin sonlandırıldığı taraflarına ihbar edilen 5 işçinin işine son verileceği ifade edilmişti. Bugün işçilerin işten çıkarılmasına karşı DİSK Genel-İş Sendikası belediye önünde eylem yaparak belediye yönetiminin tutumuna tepki gösterdi. Basın açıklamasında bulunan işçiler, Anayasanın 51'inci maddesini dile getirerek belediye yönetiminin suç işlediğini ve ilgiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Konak Mahalle Muhtarlarıyla Buluşan Başkan Mutlu Yeni Dönem Vizyonunu Paylaştı Konak Mahalle Muhtarlarıyla Buluşan Başkan Mutlu Yeni Dönem Vizyonunu Paylaştı

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Basın açıklamasının ardından işçiler belediye önünde oturma eylemine davam ederken belediye yönetimi tarafından işten çıkarılacak olan 5 kişinin arasında yer alan Murat T. isimli bir çalışan intihar girişiminde bulundu. İşten çıkarılma korkusuyla intihar girişiminde bulunduğu belirtilen belediye Murat T.'nin, “Ben buraya 30 yıl emek verdim, hangi sendikaya üye olacağımı ben seçerim” diyerek belediye yönetimine tepki gösterdi ifade edildi. İntihar girişimi sonrası devreye giren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in ise Murat T. ve diğer işten çıkarılacağı belirtilen 4 işçinin işten çıkarılmayacağını söylediği öne sürüldü. Başkan Engin'in devreye girmesinin ardından Murat T. intihar girişiminden vazgeçti. 

SARI, CHP İL KONGRESİNİ İŞARET ETTİ

İntihar girişimi sonrasında sendika üyelerine seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, belediye yönetimine tepki gösterirken CHP İzmir İl Kongresi’ni "hesaplaşma" günü olarak işaret etti. Sarı, “Yaşanan sıkıntının sebebi biz ya da üyelerimiz değiliz. Yaşanan sıkıntının sebebi belli. Baskı yaparak, işten atma tehdidiyle suç işliyorlar. Yani bir insanın alın terini döktüğü yerde ‘Siz sendika değiştirtirseniz seni işten atarım’ demek o insanı işinden aşından etmek demektir. Biz her zaman işçi kıyımları ve işten atmalar sosyal cinayettir diyoruz. Siz işten attığınızda bu insanların çocuklarının, eşlerinin, ailelerinin açıkla imtihan edileceğini bilmiyor musun? Sizi ne ilgilendiriyor hangi sendikayı tercih ettiği? Ama siz kabul etmiyorsunuz bir türlü. Çünkü koltukla zehirlenmişsiniz. Tüm DİSK üyelerine sesleniyorum. Yarın CHP İzmir İl Kongresi var. Yaklaşık 100'ün üzerinde delegemiz var. Ayrıca DİSK’ten ayrılıp emekli olup da delege olanlar var. Yarın gerekli malum şahıslara il kongresinde neler yapacağımızı buradan dosta düşmana duyuruyoruz. Burada bir tane can kendini feda etseydi bu sorumluluğu kim taşıyacaktı! İnsan hayatından bahsediyoruz, sendika tercihinden değil. İş, ekmek ve aştan bahsediyoruz. Bu böyle mi kalacak? Geri dönün, karar alınsın. Söz bir Narlıdere’de tüm evlere tek tek gideceğiz. Kendinize demokrat mı diyorsunuz? Kendinize CHP’li mi diyorsunuz? Yüreğinin yetiyorsa ortaya koyalım sandığa hangi sendika çıkarsa… Türk-İş çıkarsa biz alkışlayacağız. DİSK çıkarsa siz alkışlayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ