İzmir’deki yazlık ev kira fiyatlarındaki son durum, tatilciler ve yazlık ev sahipleri için önemli bir konu. İzmir, Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olması nedeniyle, yazlık ev kira fiyatlarındaki değişimler büyük ilgi görüyor.

Konak'ta fiyatlar 900'den başlıyor

Son verilere göre, İzmir’deki yazlık evlerin kira fiyatları geniş bir yelpazede değişiyor. Konak'ta günlük kiralık yazlık daire fiyatları 900 TL'den başlarken 3 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Urla'da fiyatlar bin TL'den başlıyor

Urla'da bin TL'den başlayan yazlık kiralık evlerin fiyatı 10 bin TL'yi aşıyor. Öte yandan 4 aylık kiralık yazlık evin fiyatı 250 bin TL'den başlayarak 500 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Çeşme'de yazlık kiralık evler ne kadar?

Çeşme'de ise fiyatlar arasında epey uçurum mevcut. Mayıs ayından ağustos sonuna kadar yaz sezonunu Çeşme'de geçirmek istiyorsanız 400 bin ile 750 bin lira arasındaki bir fiyatı gözden çıkarmanız gerekiyor. Evlerin boyutlarından konumlarına, oda sayısından açık-kapalı otoparka kadar birtakım etkenlerden dolayı fiyatlar epey değişiyor. Ayrıca Alaçatı'da 3 bin liraya aylık olarak kiralayabileceğiniz daireler de bulunuyor.

Seferihisar'da yazlık kiralık evler

İzmir'in bir diğer gözdesi Seferihisar'da yazlık kiralık dairelerde fiyatlar 300 bin TL'den başlayarak 450 bin TL'ye kadar devam ediyor. Hazirandan eylüle kadarki süreçte Seferihisar'da tatil yapmak isteyenlerin bu fiyatları gözden çıkarması gerekiyor. Belirtmekte fayda var, Seferihisar'da aylık kirası bin 500 lira olan daireler de mevcut.

İzmir Seferihisar'da Kurban Bayramı yoğunluğu! İşte otellerin doluluk oranı İzmir Seferihisar'da Kurban Bayramı yoğunluğu! İşte otellerin doluluk oranı

Fiyat aralığının nedeni nedir?

Bu fiyatlar, evin büyüklüğü, konumu, yaşadığı ve sunduğu olanaklara bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Örneğin, denize yakın olan ve lüks bir villa olan yazlık evlerin kira fiyatları, diğer evlere göre daha yüksek olabiliyor.

Editör: Kafkas Kaya