İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir restoranda çalışan pide ustası Bayram Çelebi, geleneksel tahinli pide tarifini, Karacasu'nun meşhur bal kabağı tatlısıyla birleştirerek özgün bir lezzet yarattı. Aydın Karacasulu usta, birkaç ay önce iş yerinde çalışırken aklına gelen bu yenilikçi tarifini önce kendisi denedi, ardından müşterilerine sundu. Gelen olumlu geri dönüşler üzerine, bal kabaklı tahinli pide menüye eklendi ve kısa sürede büyük ilgi gördü.

A W321327 04

Dubai Çikolatasına iddialı rakip

Pide ustası Çelebi, yeni lezzetinin Dubai çikolatasına rakip olduğunu öne sürdü. "Aydın'da kabak ve tahin meşhur. Bu iki ürünü birleştirerek bu tarifi icat ettim," diyen Çelebi, "İlk olarak buradaki bir müşteriye ikram ettim ve beğenildi. Şimdi en çok tercih edilen ürünlerimiz arasında yer alıyor. Dubai çikolatasına bin basar; hem daha ucuz, hem daha lezzetli ve sağlıklı," açıklamalarında bulundu.

Tireli keçe ustası Arif Cön, modern keçeyle dünyaya açıldı Tireli keçe ustası Arif Cön, modern keçeyle dünyaya açıldı

A W321327 08

Gurmelerden tam not

Sosyal medya üzerinden İzmir ve Türkiye'nin tüm lezzetlerini tanıtan gurme Celaleddin Arpat da bu yeniliği değerlendirdi. Arpat, "Ege Bölgesi'nde tahinli pideye aşinayız. Burada bir inovasyon yapılmış. Kabak tatlısı Aydın'dan geliyor. İkisi çok güzel olmuş, ben çok beğendim," şeklinde yorum yaptı.

Kaynak: İHA