Doğalgazın İzmir'in solunabilir hava kalitesine katkısını, başta hava kirliliği olmak üzere İzmir'in çevre sorunlarına, doğalgazın kent ve ev yaşamına getirdiği kolaylıklara dikkat çekerken, aynı zamanda amatör ve profesyonel fotoğrafçıların desteklenmesinin amaçlandığı fotoğraf yarışması İzmirli fotoğraf severlerin yoğun katılımı ile son buldu.

İzmir fotoğrafçılar Odası ve üniversite öğretim üyelerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserlerin ödül töreni ve sergisi İzmirgaz Genel Müdürlük binasında yapıldı.

Törene İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, Genel Müdür Yardımcısı Demir Koloğlu, Genel Koordinatör Halil Tataş, İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, oda üyeleri, İzmirgaz çalışanları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Törende konuşan Genel Müdür Yandımata, "2005 yılında başladığımız doğalgaz altyapı çalışmaları bütün hızıyla sürerken, çeşitli alanlarda sosyal sorumluluk projeleri de üreterek içinde yaşadığımız kente değer katmaya çalıştık. Çok sayıda projelerimizden biri de bu yıl başlattığımız fotoğraf yarışmasıydı. İzmir fotoğrafçılar Odası'yla işbirliği yaparak gerekçeleştirdiğimiz yarışmada doğalgazın çevreye olan olumlu katkılarına dikkat çekmeye çalışırken, kent ve insan yaşamına getirdiği kolaylığı da vurgulamak istedik. Ayrıca amatör fotoğraf sanatçılarımızın çalışmalarını destekleyerek onları ödüllendirmek, ileriye dönük olarak teşvik etmeyi amaçladık. Onlarca fotoğraf severin katıldığı yarışmaya önemli katkılar sağlayan İzmir Fotoğrafçılar Odası'na, değerli zamanlarını bize ayıran jüri üyelerimize ve yarışmamıza katılan tüm fotoğraf severlere teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Konuşmanın ardında yarışmanın birincisi Süleyman Ülker'e Canon EOS 60D, ikinci Mehmet Sırrı Demirci'ye Canon EOS 600D, üçüncü Süleyman Kaş'a Canon EOS 550D marka fotoğraf makinesi hediye edilirken mansiyona hak kazanan Cemal Çetin, Esin Kaynar, Volkan Demirkan ise Panasonic Lumix Fs 16 fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi.

Ödül alan ve sergilenmeye layık görülen eserler, İzmirgaz abone merkezleri ve çeşitli sanat galerilerinde İzmirli fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak.

Editör: Haber Merkezi