Başkan Tugay, burada yaptığı konuşmada, halkın son seçimlerde Türkiye'nin dört bir köşesini çiçeklerle süslediğini ve bu durumun kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini belirtti. Üretmek ve güzellikler ortaya çıkarmak gibi önemli bir görevin kendilerine düştüğünü vurgulayan Başkan Tugay, verilen tüm sözleri yerine getirmek için iş birliğinin devam edeceğini ifade etti.

25042024 1585

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 25-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen 25. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'nin açılış törenine katıldı. Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu'nun ev sahipliğinde düzenlenen programda birçok önemli isim yer aldı. Başkan Tugay, festival alanına Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ile birlikte geldi ve kortej eşliğinde festival alanına geçti. Burada halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Tugay, festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, çiçeğin doğanın sunduğu en güzel nimetlerden biri olduğunu ve üretmenin kendilerine yakıştığını belirtti. Son seçimlerde halkın Türkiye'nin dört bir köşesini çiçeklerle süslediğini ve bu durumun kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Başkan Tugay, verilen sözlerin tek tek yerine getirileceğini vurguladı.

25042024 15943 4

Başkan Tugay, festivalde güç birliği yaptıkları Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu'ya teşekkür ederek, Bayındır'ı Türkiye'nin çiçek başkenti yapan herkese teşekkür etti. Ayrıca, önümüzdeki günlerde Bayındır, Küçük Menderes ve İzmir'in dört bir köşesinin daha iyi yaşam şartlarına sahip olabilmesi için iş birliğinin sürdürüleceğini belirtti. Festivalin ilçeye kattığı değerleri vurgulayan Başkan Tugay, festivalin Bayındır için çok önemli olduğunu ve nice güzel günlerde birliğin ve beraberliğin devam etmesini diledi.

25042024 15943 7

Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu da, festivalin açılışında Başkan Tugay'a teşekkür ederek, festivalin ilçenin gelişimine katkı sağladığını belirtti. Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak ise, ilçenin 25. yılını kutlayarak, ilçenin altın yıllarını da göreceğine inandığını ifade etti. Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (BAYÇİKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Sümerkan da, çiçekçiliğin Bayındır'daki tarihine değinerek, Türkiye'ye çiçeği tanıtanın Bayındırlılar olduğunu söyledi.

Aliağa'nın tarihi ve doğası TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı'nda renklendi Aliağa'nın tarihi ve doğası TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı'nda renklendi

Başkan Tugay, festivalin ardından festival alanını gezip üreticilerle sohbet etti ve esnafla şakalaştı. Ardından Bayındır Belediyesi'ne geçerek Başkan Davut Sakarsu'nun makamını ziyaret etti. Tugay ayrıca, AK Parti'den istifa eden Karahalilli Muhtarı Hasan Sarıyeri'ye CHP rozeti taktı.

Editör: Haber Ekspres