İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde İzmir Konak’ta bulunan Meles Çayı Deltası ve Arap Deresi’nde temizlik çalışmalarına başladı. Halkapınar’da bulunan Meles Çayı ve Arap Deresi'nin birleştiği noktada yapılan çalışmalar, çevresel atıkların neden olduğu koku sorununa çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Temizlik Çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, gece gündüz demeden dere yataklarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Konak, Karabağlar, Buca ve Gaziemir ilçelerinden geçen dere sistemlerinin bağlandığı Meles Çayı ve Arap Deresi'nde kirliliğin önlenmesi için önleyici önlemler alınıyor.

Koku Problemi ve Çözüm Yolları

Dere yataklarında biriken rusubat ve çevresel atıklar, özellikle havaların ısınmasıyla birlikte koku sorununa neden olmaktadır. Bu durumun önlenmesi için İZSU ekipleri, koku probleminin başlamadan önce müdahale ederek temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor. Ayrıca, yerleşim ve sanayi alanlarında biriken atıkların da temizlenmesi için çalışmalar yürütülüyor.

İzmir ve Bremen arasındaki kardeşlik ilişkileri güçleniyor İzmir ve Bremen arasındaki kardeşlik ilişkileri güçleniyor

Ekran Görüntüsü 2024 04 07 120512

İZSU Ekiplerinden Derelerde Derin Temizlik

İZSU ekipleri, bayram öncesi dere yataklarında yaptığı temizlik çalışması ile koku sorunu başlamadan müdahale etti. Halkapınar’da bulunan Meles Çayı ve Arap Deresi birleşiminde yapılan temizlik çalışması, dere yatağı ile deniz bağlantısı kesilerek bölgede bulunan suyun tahliyesi ile başladı. Tahliyenin ardından iş makineleri ile dere yatağında yer alan kokuya neden olan malzeme toplanarak bölgeden uzaklaştırıldı. Devam eden temizlik çalışmasında 28 adet farklı amaçlı iş makinesi, 34 adet kamyon ve 60 personel çalışıyor. Her yıl düzenli olarak yapılan temizlik çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Vatandaşların sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilememesi için çalışmalarını yürüten İZSU ekipleri, Ramazan Bayramı’nda da çalışmalarına devam edecek. Yapılan çalışmalarla birlikte İzmir Körfez’i “Yüzülebilir Körfez” hedefine ulaşacak.

Editör: Nurican ALBAYRAK