Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'ın AK Parti'yi "12 Eylül darbesinin beslediği siyasi zihniyet" olarak nitelediğini, bunun bir "cehalet" olduğunu ifade etti. "12 Eylül faşist darbesi için 'fikirlerimiz iktidarda ama bizler cezaevindeyiz' diyen zihniyetin, MHP yöneticilerinin zihniyeti" olduğunu savunan Çelik, açıklamasında, "12 Eylül'den beslenmek bir yana, 12 Eylül ve benzeri faşist teşebbüslerin bizatihi membaı olan zihniyetin AK Parti'yi suçlaması ancak ya usta bir yalancılıkla ya da okuma yazma bilmemekle izah edilebilir" görüşüne yer verdi.

TBMM görüşmelerini tüm vatandaşların izlediğini, bu görüşmelerin tutanaklarına rahatlıkla ulaşılabileceğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

CHP Lideri Özgür Özel | O barikatı ilk seçimi kazanarak aşacağım CHP Lideri Özgür Özel | O barikatı ilk seçimi kazanarak aşacağım


"Kimlerin MHP milletvekili olmayı bir kenara bırakıp, 'Aytaç Durak'ın milletvekilleri' gibi hareket ettiğini o görüşmelerden net olarak görmek mümkündür. Sayın Devlet Bahçeli tarafından yolsuzlukları yüzünden MHP'den kovulan birine özel amaçlarla sahip çıkanların, şehit cenazelerini ve milliyetçiliği istismar etmesi ibret vericidir. AKP, milletimizin vicdanının ifadesi olan 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' şiarına sadakat ve cesaretle bağlıdır. Akan kandan beslenenlerin ve akan kanı durdurmaya dönük her girişimi sabote edenlerin bunu anlaması mümkün değildir. Şehitlerimizin ebedi istirahatgahlarına uğurlandığı cenaze törenlerini fitne çıkarmak için zemin haline getirmeye çalışanların, içinde oldukları tertipleri bir grup gencin üstüne yıkıp, perde gerisine çekilmeleri, geçmişlerinin ve siyasi hüviyetlerinin bilinen bir gerçeğidir. Bütün bunları milliyetçilikle izah etmeye çalışmaları ise sadece 'milletsiz milliyetçilik' denilebilecek çarpık bir zihniyetin ürünüdür. Recai Yıldırım ve o zihniyette olan siyasilerin, mukaddes değerlerimizin siyasi amaçlar için istismarının hangi adresten kaynaklandığını daha yakın tanımak istiyorlarsa aynaya bakmaları yeterlidir."


Gerçeği gizleme gayretleri


"Ülke sorunları üzerinde söyleyecek iki satır sözü olmayanların milliyetçiliği kendilerine perde yapmaya çalışarak gerçekleri gizleme gayretlerine siyasi tarihin ve bugünlerde yaşananların şahit olduğunu" ifade eden Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "MHP milletvekilleri şehit cenazelerini istismar edip, AK Partilileri kendi kavga senaryolarına çekmeye boşuna uğraşıyorlar. AK Parti'liler bu ülkenin gerçek milliyetçileri olarak bu ülkenin vatandaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeden milli birlik ve beraberlik için canla başla çalışmaktadır. Sahte milliyetçilerin, mukaddes değerler üzerinden rant mücadelesi içinde olduklarını aziz milletimiz çok iyi görmektedir. Unutulmamalıdır ki, terörist başının idamını engelleyen kararın altında MHP imzası bulunmaktadır. O imzanın hesabını hala verememiş bir zihniyetin, şehit cenazelerini istismar etmesi, AKP'lileri hedef olarak göstermesi hiç de şaşılacak bir durum değildir. Zaten Recai Yıldırım'ın ve AK Parti'yi Adana'da karalama kampanyası başlatan bazı MHP milletvekillerinin temsil ettiği zihniyetin, anayasa değişikliği ile ilgili Meclis görüşmeleri sırasında partilerinin, BDP ile aynı safta hizalanması konusundaki vahim tavırlarına, en çok gerçek ülkücüler ve milliyetçiler karşı çıkmıştır. MHP yöneticileri ise milliyetçilik için bedel ödemiş gerçek ülkücülere ve milliyetçilere 'müsvedde' deme saygısızlığında bulunmuştur.


Bu zihniyeti milletimizin vicdanına ve tarihin yargısına havale ediyoruz. Zaman, kimin neyi niçin yaptığını ve mukaddes değerleri istismar ederek hangi rant peşinde koştuğunu yakında ortaya çıkaracak şaşmaz bir aynadır."

Editör: Haber Merkezi