Kazakistanlı 36 yaşındaki 6 çocuk annesi Gülzat Yermekbayeva, birkaç ay önce midesinde hissettiği sertlik ve ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu. Kayseri’de yaşayan Yermekbayeva’nın yapılan tetkiklerinde karın boşluğunda büyük bir kitle tespit edildi.

Kazakistanli Kadinin Karnindan Yaklasik 45 19584492 7622 M

İlk olarak ilaç tedavisine başlanan Yermekbayeva, üç ay süren tedaviye rağmen kitlenin küçülmediğini, aksine büyümeye devam ettiğini öğrendi. Bunun üzerine ameliyat kararı alındı. Kayseri Şehir Hastanesi’nde Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Gündoğan tarafından gerçekleştirilen operasyonla kitle çıkarıldı.

Kazakistanli Kadinin Karnindan Yaklasik 45 19584492 5226 M

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Yermekbayeva, süreci şu sözlerle anlattı: “Çok şükür şimdi kendimi iyi hissediyorum. Hocam ameliyattan sonra ‘Ameliyat çok iyi geçti, iki bebek büyüklüğünde kitle çıkardık, her organın yerinde’ dedi. Karnım o kadar şişti ki hastaneye geldiğimde hamile sanmışlardı. Şimdi hafifledim ve rahatladım.”

Terörsüz Türkiye düzenlemesi Meclis'e sunulacak
Terörsüz Türkiye düzenlemesi Meclis'e sunulacak
İçeriği Görüntüle

Kazakistanli Kadinin Karnindan Yaklasik 45 19584492 8050 M

Prof. Dr. Ersin Gündoğan ise yaklaşık 45 santimetrelik bir kitleden söz ettiklerini belirterek, kitlenin mide kaynaklı olduğunu ve çevre organlara ciddi baskı yaptığını ifade etti. Gündoğan, “Bağırsak hareketlerini ve solunumu etkileyecek kadar büyük bir kitleydi. Literatürde bu kadar büyük kitlelere nadiren rastlanır” dedi.

Uzmanlar, benzer şikâyetlerde erken başvurunun hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Kaynak: Kayseri Şehir Hastanesi