Manisalı muaythaiciler Türkiye kürsüsüne çıktı
Manisalı muaythaiciler Türkiye kürsüsüne çıktı
İçeriği Görüntüle

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır tartışmaların odağında olan Karşıyaka Stadı’nın yapımı için 2025 yılı bütçesine 250 milyon TL ayırdı. Stadın isminin ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın adını taşıyacağı duyuruldu. Yeni stadın tam adı Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı olacak.

Bütçe 2025 yılında ayrılacak

Yapımı yıllardır yasal davalar, arazi tahsisi, otopark düzenlemeleri ve imar problemleri nedeniyle geciken proje, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yeniden gündeme alındı. 2025 yılı bütçesinde, Etüt ve Proje Daire Başkanlığı bütçesine 50 milyon TL, Yapı İşleri Daire Başkanlığı bütçesine ise 200 milyon TL olmak üzere toplam 250 milyon TL kaynak ayrıldı.

K A R S I Y A K A S T A D I N I N I N S A S I I L E I L G I L I B U 431785 127420

İnşaat süreci 2025 yılında başlayacak

Bu önemli gelişme, hem Karşıyaka taraftarını hem de İzmir halkını heyecanlandırdı. Stadın, Zübeyde Hanım’ın adını taşıması, projenin anlamını daha da artırıyor. Yeni stadın, Karşıyaka ilçesindeki spor altyapısını güçlendirmesi ve bölgeye ekonomik katkı sağlaması bekleniyor.

İnşaat sürecinin 2025 yılında başlaması planlanırken, stadın İzmir’in simge yapılarından biri olması hedefleniyor. Yetkililer, projenin tüm detaylarının ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Kaynak: DHA