Karşıyaka Belediyesi, gençlerin sosyal, kültürel ve akademik yaşamına katkı sunacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Genç Yaka adı verilen sosyal yaşam merkezi, 7 Ocak’ta düzenlenecek törenle Bostanlı’da hizmete açılacak.
Bostanlı’da gençlere yeni buluşma noktası
Genç Yaka, Bostanlı Uğur Mumcu Parkı içerisinde yer alan kapalı alanda kuruldu. Toplam 203 metrekarelik alana sahip merkez; kafe, oyun ve çalışma alanlarını bir arada sunarak gençler için çok yönlü bir sosyal ortam oluşturmayı hedefliyor.
Oyun, eğlence ve çalışma bir arada
Merkezde gençlerin ilgisini çekecek birçok etkinlik alanı bulunuyor. Son dönemde ilgi gören “İnşaat Kafe” konsepti kapsamında, kumandalı vinçlerle kum havuzunda oyun oynanabilen şantiye temalı özel bir alan da yer alıyor.
Genç Yaka’da ayrıca masa tenisi, dart, karaoke ve çeşitli kutu oyunları gençlerin kullanımına sunulacak. Ders çalışmak isteyenler için çalışma masaları ve ücretsiz internet erişimi sağlanırken, kafe bölümünde içecek servisi de yapılacak.
Ulaşımı kolay, sosyal bağları güçlendiren merkez
İlçe merkezinde konumlanan Genç Yaka, kolay ulaşılabilir yapısıyla dikkat çekiyor. Merkez, gençlerin sosyalleşebileceği, birlikte vakit geçirebileceği ve üretken bir ortamda buluşabileceği yeni bir alan olmayı amaçlıyor.
Başkan Yıldız Ünsal’dan davet
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, açılış öncesinde yaptığı açıklamada gençlere yönelik projelere önem verdiklerini vurguladı. Ünsal, şu ifadeleri kullandı:
“Gençlerimizin keyifle vakit geçirebilecekleri, çalışabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri nitelikli alanlar yaratmayı önemsiyoruz. Genç Yaka’yı; oyun, çalışma ve kafe olanaklarını bir arada sunan, gençlerin günlük yaşamına doğrudan dokunan bir merkez olarak tasarladık. Açılış coşkumuzu paylaşmak üzere tüm Karşıyakalıları davet ediyoruz.”


