Yaz döneminde Belediye bünyesinde açılacak farklı kurslarla, günümüz koşullarının doğurduğu yeni ihtiyaçlar noktasında ortaya çıkan yeni meslekler için vasıflı eleman yetiştirilecek. Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki İsmail Cem Kültür Merkezi’nde açılacak işaret dili, hasta ve yaşlı refakatçisi, ev ve kurum temizlik elemanı, 3-6 yaş çocuk etkinlikleri ile bilgisayar kurslarına katılmak isteyenler Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne kayıt yaptırabilecekler.

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesine yıl içerisinde Cumhuriyet Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki kültür merkezlerinde düzenledikleri meslek edindirme kurslarına 550 kişinin katıldığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “İşsizlik ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri. Karşıyaka Belediyesi olarak vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle meslek kursları açıyoruz. Bu kursları tamamlayanlar vasıflı konuma gelerek daha kolay iş bulabiliyor. Geçtiğimiz aylarda KOSGEB ile birlikte düzenlediğimiz kursta, işsizlerimiz için yeni olanakların kapısını araladı. Açılan her yeni iş yeri en az bir ailenin geçimini sağlıyor. Biz de katkı koymaya çalışıyoruz.” dedi.
 
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kış döneminde Gümüş İşleme, Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Çocuk Bakımı, Fotoğrafçılık, Sigortacılık, Kuaförlük, Web Tasarım, Bilgisayar Destekli muhasebe, Bilgisayar İşletmenliği, Mekan Süsleme, Soğuk Mutfak Aşçılığı, Cilt Bakımı, Kasiyerlik, Aşçılık, İşaret Dili kursları düzenlendi. Ayrıca Geleneksel Türk El Sanatları ile hobi kursları düzenlenmektedir.

Kurs başvuruları Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden yapılacaktır. İletişim Tel: 399 40 78- 399 40 79

Editör: Haber Merkezi