Karşıyaka Belediyesi, sürdürülebilir çevre projeleri doğrultusunda, kentin çeşitli alanlarında kullanılacak mevsimlik çiçekleri kendi serasında üretiyor. Şantiye Tesisleri’nde bulunan serada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yetiştirilen 10 bin adet hercai menekşe, şimdi ilk çiçeklerini açmaya başladı. Çiçekler, yaklaşık bir ay süren gelişim sürecinin ardından, Karşıyaka’nın parkları ve meydanlarını renklendirecek.

Ad2887B6 6261 48C2 A272 De3Ef019343D

Sürdürülebilir ve tasarruflu çalışmalar

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yapılan çalışmaların, kent estetiğini güçlendirmek ve çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Başkan Ünsal, “Üreten belediyecilik ilkemizle hem çevremizi güzelleştiriyor hem de kaynaklarımızı daha verimli kullanıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde, kendi üretimimiz olan rengarenk menekşelerle Karşıyaka'nın dört bir köşesini süsleyeceğiz” dedi.

YKS’de tarihi başarı: Derecelerin ortak noktası yine Radikal
YKS’de tarihi başarı: Derecelerin ortak noktası yine Radikal
İçeriği Görüntüle

30F494F2 D23E 4C80 Ad73 469Df53Ce514

Renklendirilen Karşıyaka

Sarı, kırmızı, beyaz ve mor olmak üzere dört farklı renkte üretilen hercai menekşeler, kentteki park ve diğer kamusal alanlarda kullanılacak. Başkan Ünsal, çevre dostu projelerle hem Karşıyaka'nın yeşil dokusunu güçlendirmeyi hem de gelecek nesillere daha güzel bir kent bırakmayı hedeflediklerini belirtti.

Ab28A60A 33Fd 4B08 82A9 B8D8Ba4744E8

Muhabir: Ebru Nur Akgün