Konak Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen “101. Yılda Atatürk’ün Çocukları Atatürk’ü Anlatıyor” kompozisyon yarışmasının ödül töreni, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Atatürk’ün devrimlerinin gençler tarafından sahiplenilmesinin, aydınlık bir geleceğin teminatı olduğunu vurguladı.
Törene, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ve yönetim kurulu üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Güman Kızıltan, Ege Inner Wheel Kulübü Başkanı Güler Köstem ile okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
"Atatürk’ü en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor"
Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, açılış konuşmasında, yarışmaya katılan öğrencilere ve onları teşvik eden ailelerine teşekkür etti. Başkan Mutlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ü yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak bizim sorumluluğumuz. Bu yarışma, onun devrimlerini sahiplenen, Cumhuriyetimizin temellerini sağlam tutacak bireylerin yetişmesine katkı sağlıyor” dedi.

“Sayenizde geleceğe daha umutla bakıyoruz”
Kompozisyonların, gençlerin duygu ve düşüncelerini en iyi şekilde yansıttığını ifade eden Başkan Mutlu, “Yeni yetişen gençlerimizin Atatürk’ün izinde ilerlemesi, bizlere umut veriyor. Onların coşkusu, gözlerindeki ışıltı, geleceğe dair tüm inancımızı pekiştiriyor” diye konuştu.

Olcay: “Sevgiyle yazılan kompozisyonlar”
Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, kompozisyonları değerlendirmenin zorluğuna dikkat çekerek, “Bu yarışma, sevgiyle yapılan bir iş. Önemli olan kazanmak değil, katılmak ve bu değerleri yaşatmak” ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı
Yarışmaya katılan öğrencilerin yazdığı kompozisyonlar arasında, jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu birinciliği Ayşe Sene Duran, ikinciliği Hiranur Paslanmaz, üçüncülüğü ise Güneş Mansuroğlu kazandı. Ayrıca, Ada Öznur dördüncülük ödülünü alırken, Zeynep Dila Seçilmiş, Alya Sağlam, Umay Ataman ve Harun Özbek mansiyon ödüllerine layık görüldü.
Konak Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği, bu anlamlı etkinlikte, Atatürk’ün fikirlerini yaşatmaya ve genç nesillere aktarmaya devam edeceklerini belirterek, gelecek yıllarda da benzer organizasyonlarla toplumda farkındalık yaratmayı sürdüreceklerini duyurdu.



