Manisa 473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu sene 21-24 Mart tarihleri arasında yapılacak. Beş gün devam edecek festivalde, Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye berat vermesinin temsili töreni ve geleneksel mesir saçım töreni 25 Mart Pazar günü yapılacak. Bütçesi 1 milyon 300 bin TL olan festivalde, bu sene 5 ton mesir macunu saçılacak.

Festivalin tanıtımı, Saruhan Oteli'nde Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı ve Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ın katıldığı toplantıyla yapıldı. Burada konuşan Vali Daşöz, hazırlık çalışmalarının yüzde 99'unun tamamlandığını söyledi. Bu yıl ikincisi düzenlenecek Altın Lale Beste Yarışması'nınsa mayıs ayı içinde yapılacağını ancak tarihinin henüz tespit edilmediğini belirten Daşöz, festivalde bu sene ilk defa "Tarihin Dansı Biz Türkiye'yiz" adlı dans gösterisinin de yapılacağını bildirdi. Festival süresince Mustafa Ceceli, Hande Yener, Murat Dalkılıç, Sibel Can gibi şarkıcıların konser vereceğini aktaran Daşöz, Hafta Sultan rolünü Demet Evkar, Merkez Efendi rolünü ise Emre Karaer'in yapacağını söyledi.

Üniversite sınavı sebebiyle kortej yürüyüşünün saatinde değişiklik yapıldığını aktaran Vali Daşöz, sessizlik yönünden gerekli tedbirlerin alınacağını, pazar saat 14.00'ten önce program olmayacağını söyledi. Daşöz, festival kapsamında 25 Mart'ta hemşehri dernekleri tarafından çeşitli gösteriler düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Başkan Ergün de hazırlık çalışmalarının bir aydır devam ettiğini ve artık son şeklini aldığını vurguladı. Festivalin geçmiş yıllardan daha coşkulu geçeceğine inandığını dile getiren Ergün, Manisa'nın adını en iyi şekilde duyurmak için başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, valiler ve siyasi parti genel başkanlarına davetiye gönderildiğini ifade etti. Festivalde önceki yıl 3, geçen yıl 4 ton mesir macunu saçtıklarını belirten Dernek Başkanı Tanık ise bu sene 5 ton saçacaklarını kaydetti. Daha çok kişiye ulaşmak için daha fazla noktadan saçım yapılacağını aktaran Tanık, bu sene Manisa ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak dolu dolu bir festival olacağına inandığını belirtti.