5. Geleneksel Pervin Özdemir Seramik Yarışması'nda bu yıl seramik yüz heykelleri yarıştı. Konak Belediyesi ile Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde düzenlenen yarışmada 40 eser arasından 12 eser ön elemeyi geçerek derece elde etmek için jüri önüne çıktı.

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmanın jürisinde başta Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan olmak üzere, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Halil Yoleri, DEÜ GSF Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Öztuna, DEÜ GSF Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Çakıl Atıl, DEÜ GSF Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feyzi Korur ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mine Kavala yer aldı.

Seçici kurul 12 eser arasında ilk üçü belirlemekte oldukça zorlandı. Jüri, 9 eser sahibini de mansiyona değer gördü.

Öncü isimlerin yüzü

Seramik sanatçısı Pervin Özdemir yaptığı değerlendirmede;   Afife Jale, Nazım Hikmet Ran, Abidin Dino, Füreya Koral, Attila İlhan, Avni Anıl, Turgut Pura, Cahide Sonku, Cevat Şakir Kabaağaçlı, Ahmet Adnan Saygun, Halide Edip Adıvar ve Osman Hamdi Tanpınar gibi kendi dallarında öncü isimlerin yüz seramiklerinin yarıştığını söyledi. Seramik sanatçısı Pervin Özdemir, hepsinin ortak bağlantısını İzmir olduğunu belirterek, "Bu yıl beşincisini yaptığımız ve geleneksel hale gelen seramik yarışmamızı gelecek yıl daha geniş çapta yapmayı düşünüyoruz. Desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkan Tartan'a teşekkür ederim" diye konuştu. 

Amatörlerden profesyonel eserler

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan yarışmaya katılan tüm katılımcıları ve seramik öğretmeni Pervin Özdemir'i kutlayarak "İzmir'de seramik sanatının gelişmesine katkıda bulunmak ve seramik sanatı ile ilgilenenleri teşvik etmek amacıyla 5'incisini düzenlediğimiz Seramik Yarışması her geçen yıl daha da çekişmeli oluyor. Eserlerin hepsi de çok başarılı. Seçim yapmakta oldukça zorlandık. Tüm kursiyerleri kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.  Yarışma sonucunda; Zeynep Duru,  Cahide Sonku  yüz heykeliyle birinci seçildi ve 2 bin 500 lira ödül kazandı. Tolga Tunç, Nazım Hikmet Ran  yüz heykeliyle ikincilik, Ümit Bilgiç ise Osman Hamdi Bey yüz heykeliyle üçüncülük elde etti.

Mansiyon alanlar
 

Abidin Dino  seramik heykeli      (Sel Peker)
Cevat Şakir Kabaağaç seramik heykeli     (Melike Enginbaş) 
Afife Jale seramik heykeli      (Sabahattin Gültekin)
Atilla İlhan seramik heykeli   (Banu Tarcan)
Füreyya Koral  seramik heykeli    (İnci Ay)
Avni Anıl seramik heykeli    (Nükhet Yaparoğlu)
Ahmet Adnan Saygun seramik heykeli   (Hülya Mısırcıoğlu)
Halide Edip seramik heykeli   (Nancy Karaşahin)
Turgut Pura seramik heykeli   (Cengiz Özdemir)
Editör: Haber Merkezi