İzmir Aşçılar Derneği'nin de desteklediği Ege Mutfağı Yemekleri Yarışması'nda Alsancak'ta hizmet veren 12 katılımcı restoran mutfağı yarıştı. 10 kişilik jüri birbirinden lezzetli zeytinyağlıları, sıcak yemekleri ve tatlıları seçmekte zorlandı. Yarışma sonucunda 7/A Restoran keşkekli sura ile birinciliği kazanırken, Altınkapı Restoran iç baklayla ikinci, Girit Mutfağı ise Girit kabağı ile 3'üncülük elde etti.

Ege mutfağını uluslararası platformda duyurmak amacıyla, ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtımlarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Sağlıklı yemek kültürünü biz İzmir ve Konak ile özdeşleştirmeyi düşünüyoruz. Aşçılarımız bizim kaliteli mutfak düşümüzün en önemli temsilcileridir. Alsancak Şenliği'nde biz bir kez daha İzmir ve Konak'ın sağlıklı yemek kültürünü; sağlıklı yaşam yolundaki avantajlarını ortaya koyacağız." dedi.