Karabağlar CHP İlçe örgütünün öncülüğünde ve periyodik olarak her ay gerçekleştirilecek sanatsal sunumların ilki olan Ara Polat’ın ‘Dreamara’ çağdaş siber-foto kolaj sergisi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde açıldı.

Sergisinin açılışına; Karabağlar CHP İlçe Başkanı Polat Manduz, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, CHP’li üyeler ile çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Avrupa'da birçok ülkede ilgiyle izlenen ve Avusturya Viyana'da yaşayan fotoğraf sanatçısı Ara Polat’ın ‘Dreamara’ (Ara’nın rüyası) serginin ana temasını eller oluşturuyor. Polat, çalışmalarında ‘Modern hayatın edinimleriyle, teknolojik gelişmelerin uzaysal açılımını mikrodan - makroya ulaşım sürecini duygusal sonsuzluk’ olarak değerlendirdiğini söyleyerek,  sergiye gelen tüm davetlilere teşekkür etti. Polat, “Dreamara-Ara’nın rüyası. Bu benim rüyam. Sizin de beni daha iyi hissedeceğinize inanıyorum” dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ellerin diliyle pek çok şeyin ifade edildiğini söyleyerek, “Çağdaş bir sanatçının çağdaş sergisinde bir aradayız. Zorluklar içinde sanata destek olan Karabağlar Belediyesi ve CHP İlçe örgütü tüm gücüyle burada. Avrupa’da ilgiyle izlenen sergiyi İzmir’e taşıyan ve bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi