İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), yine dünyaca ünlü bir grubu ağırladı. 171 yıllık tarihiyle dünyanın sayılı orkestraları arasında gösterilen New York Filarmoni, 2013 yılı Bahar Turnesi’nin başlangıç konseri için mükemmel akustiği, üstün teknik özellikleri ile ünlenen AASSM’yi seçti. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) düzenlediği Uluslararası İzmir Festivali kapsamında İzmir’e gelen New York Filarmoni Orkestrası’nın verdiği konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile eşi Marie Ricciardone birlikte izledi.

Biletleri haftalar öncesinden tükenen New York Filarmoni konserine bilet bulamayanlar için AASSM önünde dev ekran ve özel ses sistemi kuruldu. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde müzik direktörü ve şefi Alan Gilbert yönetiminde Emmanuel Ax görev yaptı. Solist Ax, Mozart'ın 25. piyano konçertosunu çaldı. Konserin ikinci bölümünde Bruckner'in 3. senfonisini yorumlayan orkestra, İzmirli sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı

İzmir’e ilk kez geldi


171 yıllık tarihi boyunca Gustav Mahler, Arturo Toscanini, Lorin Maazel gibi müziğin dahileriyle çalan, dünya müzik tarihinde iz bırakan New York Filarmoni Orkestrası, 63 ülkede 15 binin üzerinde konser vererek dünyadaki orkestralar arasında eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza attı. Amerika’nın müzikal dünyasında öncü bir role sahip olan New York Filarmoni, 16 gün içinde 9 kentte vereceği 2013 Avrupa/Bahar Turnesi’ne ilk kez geldiği İzmir’den başladı.