Genel Sanat Yönetmenliğini Turgay Tanülkü‘nün Üstlendiği, rramaturjisini Haluk Işık‘ın yaptığı “Aziz Oyunlar” bugün seyirciyle buluşuyor. Aziz Oyunlar, 24 Mart Cumartesi günü Çeşme saat 19.00’da , 25 Mart Pazar günü saat 14.00'de de Dikili'de sahnelenecek
Ege'nin amatör tiyatro toplulukları Aziz Nesin öykülerinden oluşan “Aziz Oyunlar” projesi için bir araya geliyor. İçinde ALBET'in de yer aldığı 12 tiyatro topluluğu, Dünya Tiyatrolar gününe özel yapılan projeyle ses getirecek. Aliağa Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka, Aliağa’da bir okul gibi tiyatroyu sevdiren ALBET’in, ortak projede yer almasının önemine değinerek, “12 amatör tiyatro ekibi birlik ve dayanışmanın sahne üstündeki en önemli örneklerinden birisi hayata geçirecek. Biz de böylesi anlamlı bir proje içinde yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

12 AMATÖR TİYATRODAN PROJEYE DESTEK

“Aziz Oyunlar” projesi; ALBET, Dikili Belediye Tiyatrosu, Menemen Belediye Tiyatrosu, İzmir Kent Konseyi Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu, İzmir Sanat Kulesi, Karşıyaka Düş Oyuncuları, Narlıdere Umut Tiyatrosu, Tiyatro Çeşme, Toprak Sahne Tiyatrosu, Urla Belediye Kent Tiyatrosu, Yeryüzü Sahnesi ve İzmir Yenikapı Tiyatrosu’nun bir araya gelmesi ile oluşuyor.

Çeşitli kentlerde sahnelenecek oyunlarda her tiyatro grubu 15’er dakika sahne alarak tiyatroseverlerle buluşacak. Aziz Nesin’in ‘Sapına Kadar’, ‘Du Bakali N’olcek’, ‘Merhaba/Selam’, ‘Mebus Paltosu’, ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’, ‘Nöbetçi’, ‘Erkeklik Yüzünden’, ‘Garba Açılan Pencere’, ‘Sus Konuşma’ ve ‘Verem mi olmak lazım?’ adlı oyunlarının sahneleneceği “Aziz Oyunlar” projesinin Genel Sanat Yönetmenliğini Turgay Tanülkü yapacak.

"TİYATRO, ORTAK BİR KÜLTÜR VE YAŞAM BİÇİMİ”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, gençleri ve çocukları kültür-sanat aktivitelerinin içine katarak sanatla tanıştırdıklarını ifade ederek, “Ben de gençliğinde tiyatro yapmış biri olarak tiyatroya büyük önem veriyorum. Tiyatro, ortak bir kültür ve yaşam biçimidir. Belediye Tiyatro grubumuzun 12 amatör tiyatro grubu ile ortak bir projede yer alması bizleri gururlandırıyor. Belediye Tiyatromuz oyuncularına ve diğer tiyatro gruplarına bu anlamlı projede başarılar diliyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi