Festivalin son gününde Yavuz Özkan filmleri ve belgesel film yarışmasının sonuçları belirlendi ve ilk 16'ya kalan eser arasından ilk 3'e girenler belirlendi.

Festivalde; Musa Ak'ın yönettiği, "Mada" birinci, Metin Akdemir'in yönettiği "Ben Geldim Gidiyorum" ikinci, Emin Altaş'ın yönettiği "Kuma" ise üçüncü oldu. Derece alan filmlere Altın Badem" ve para ödülleri Belediye Başkanı Şener Tokcan tarafından verildi.

Sonuçların açıklanışında konuşan Seçici Kurul Başkanı Prof Dr Bülent Vardar, belgesel filmleri seçerken, belgesellik kriterlerinin ve işlediği konular ile sinema ustalığının ön planda tutulduğunu söyledi. Vardar, "6. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, festivallerin festivali bir film festivali oldu. Çünkü bu yarışmaya katılan filmlerin hemen hepsi, Türkiye'de yapılan film festivalleri yarışmasına katılan filmlerin bir karması oldu" dedi.

6. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin son günü Yavuz Özkan'a Saygı Gecesi olarak düzenlenmişti. Gecede Zühal Olcay bir konser verirken, Yavuz Özkan'ın yönetmenliğini yaptığı filmlerden örnekler seyircilere sunuldu. Gecenin onur konuğu Yavuz Özkan yaptığı kısa konuşmada, denize ulaşma azminde olan bir nehri örnek göstererek; "Ben sonunda denize ulaşmayacaksam, nehir olmamın ne değeri kalır ki? İşte böyle masal burada bitiyor. Ben de kendimi bildim bileli denize ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Tokcan tarafından altın badem ile onurlandırılan Yavuz Özkan'ın çalışma arkadaşları da onu anlattılar.
Ödül töreninin ardından Zuhal Olcay konseri ile festival sona erdi.
Editör: Haber Merkezi