12. Uluslararası İzmir Film Festivali kapanışı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekeşti. Geceye Costas Ferris ve Cafe Aman konserleri renk kattı. Bir hafta boyunca  elliyi aşkın ülkeden 103 film gösterildi. Çok sayıda sanatseverin film seyretme şansı bulduğu İzmir Film Festivali'nin kapanışıda açılışı kadar renkli geçti. Sunuculuğunu ise ünlü oyuncu Şenay Gürler yaptı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, 10 bini aşkın İzmirli'nin seyrettiği bir festival düzenlediklerini belirterek, "Festivaller geldiği şehre çok şeyler katar. Sinema birçok şeye ışık tutar ve aydınlatır. Çok sayıda sanatçının çeşitli etkinlikler altında katıldığı film festivalinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, "Bir kentin yapısında sanat eserleri çok önemlidir. İzmir sanatla gelişiyor. Sanatın her koluna ev sahipliği yapıyoruz. İzmir'de sanat faaliyetlerimiz var. Sanatın her dalında gençlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. 11 yıl aradan sonra büyük bir cesaretle sinema festivalini yapmak zor bir olaydır. Ve bunu başarıyla bitirmenin sevincini yaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye'si olarak uluslararası festivalleri artıracağız" diye konuştu.

Cafe Aman şarkılarla eşlik etti

Festivalin kapanış etkinliğinde bu yıl onur ödülüne layık görülen ünlü yönetmen Costas Ferris ve grubu Cafe Aman, şarkılarıyla davetlilelere keyifli dakikalar yaşattı. Konser sonrası ödül törenine geçildi. Jüri Özel Ödüllerinden SİYAD En İyi Film ödülü Simburg adlı film ile Ruhi Karadağ'a, Alim Şerif Onaran Akademi Ödülü Nar filmi ile Ümit Onaran'a, Ulusal Uzun Metrajlı Film Festival Yarışması ödüllerinde ise En İyi Erkek Oyuncu dalında Aşk ve Devrim filminden Gün Koper, Ayberk Pekcan, Bedir Şirin'e gitti. En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise Geriye Kalan filminin oyuncusu Şebnem Hassanisoughi oldu.


En iyi müzik Selin Demirdelen-  Nar, en iyi kurgu Oğuz Çelik- Labirent, en iyi sanat Yönetmeni Adalı Aksoy - Aşk ve Devrim, en iyi görüntü yönetmeni Burak Kanbir- Labiret,  jüri özel ödülü Simurg, en iyi senaryo Geriye Kalan (Çiğdem, Şebnem Vitrinel) ve Nar (Ümit Ünal), en iyi yönetmen Tolga Örnek- Labirent'e gitti. En iyi film ise Nar oldu.

Gülçin Karaegemen

Editör: Haber Merkezi