Kerem Alışık, 'İzmir, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu olarak bizim için ayrı yeri olan bir şehir... Tiyatromuzun 20. Yılında 'Frankenstein' gibi bir oyunla İzmir seyircisiyle buluşacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını taşıyoruz' dedi.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu'nun 20. Yılında büyük bir prodüksiyonla, Türkiye'de ilk kez sahnelenen ve her gösteriminde kapalı gişe oynayarak seyircinin beğenisini toplayan 200 yıllık efsane 'Frankenstein' İzmir seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Başrollerinde Cansel Elçin, Deniz Uğur ve Kerem Alışık'ın rol aldığı 'Frankenstein' 20 Şubat Cumartesi saat 20.00'da ve 21 Şubat Pazar saat 16.00'da İzmir AKM'de tiyatro severlerle buluşacak. Mary Shelley'in romanından Nick Dear tarafından uyarlanan Selen Korad Birkiye'nin çevirisini yaptığı Frankenstein Şakir Gürzumar yönetiminde Türkiye'de ilk kez izleyici ile buluştu ve izleyiciden tam not aldı. Anadolu Efes'in katkılarıyla, HDI Sigorta'nın desteğiyle, Virgin Radio Türkiye'nin radyo sponsorluğunda ve Hürriyet'in medya sponsorluğu ile sahnelenen oyunda Cansel Elçin¸ DR. Vıctor Frankenstein, Deniz Uğur; Elizabeth Lavenza, Kerem Alışık, yaratık rolünü canlandırıyor.


Karakterler ve oyuncular:

Yaratık    Kerem Alışık   
Victor Frankenstein    Cansel Elçin   
Elisabeth Lavenza    Deniz Uğur   
Mösyö Frankenstein    Engin Gürmen   
De Lacey    Yılmaz Gruda   
Agatha     Feride Ceyda Elkaya   
Klaus / Rab / Halk / Uşak    Batuhan Pamukçu   
Gustav / Ewan / Halk / Uşak    Ömür Kayakırılmaz   
Gratel / Hizmetçi    Burcu Görek   
Clarice / Hizmetçi / Halk    Merve Erdoğan   
Felix / Halk / Uşak    Şahin Adıgüzel   
Dişi yaratık    Nalan Deliormanlı   
Polis / Uşak / Halk    Ozan Akif Serman   
Halk / Uşak    Gürkan Ezer   
Wiliam (çocuk)    Ali Keçeli   

Frankenstein hakkında...

İlk kez Fransızca olarak 1818 yılında Büyük Britanya'da yayınlanan kitabın ardından günümüze kadar birçok kez tiyatro ve sinemaya uyarlanan 'Frankenstein', bilinenin aksine yaratığın değil yaratıcısının adıdır. Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır.
Editör: Haber Merkezi