İzmirli ressam Türel Süt, görme engelliler için hazırladığı resim sergisiyle dünyanın konuştuğu isim haline geldi. Sanatçı, üç yıl önce, sanata olan katkılarında dolayı İngiltere'nin Hastings ilçesinde kahraman ilan edildi. Süt'ün 2009'da başladığı proje, görme engellilere yönelik en özel ve anlamlı sanat çalışması gösteriliyor.

Dokunmak serbest

Resimlerinde tehlike altında bulunan hayvanlardan yararlanan Süt, özellikle gözlerini ele alıyor. Görme engelliler, resimleri elleriyle hissetmenin yanı sıra, panellere dokunurken kulaklıklar aracılığıyla resmin diğer bilgilerini duyabiliyor. Süt, bu projenin engellileri sanata bağlayacağını belirtiyor.

Avrupa 'da 20'den çok ödül  kazandı


Sergide, kişinin tüm duyularını kullanmasını hedeflediklerini ve ziyaretçilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Türel Süt, "Projemiz, Avrupa'daki görme engelli grup ve merkezler tarafından sahiplenildi. 2012'de İsviçre, Almanya başta olmak üzere, çeşitli kentleri dolaşacak" dedi. Sanatçı, farklı çalışmalarından dolayı şimdiye kadar 20'den fazla ödül aldı.