Türkiye'nin dört bir yanından gelen mizahi nesneleri değerlendiren jüri, zorlu bir seçim süreci yaşadı. 66 yarışmacının gönderdiği 135 eser arasında seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri, beş mizahi nesneyi ödüle layık buldu.

İzmir birinci

Karikatürcü ve Müze Yürütme Kurulu Üyesi, Eray Özbek ve Mustafa Yıldız, Mizahi Nesneler Sanatçısı, Karikatürcü, Ressam Mehmet Aslan, Müze Koordinatörü Dilek Maktal Canko ve Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mine Ovacık Dörtbaş'ın yer aldığı jüri, titiz elemenin ardından ödül alan isimleri açıkladı. Neşeli yarışmanın birincisi, 'Bay Hijyen' adlı eseriyle İzmir'den katılan Ece Çakaloğlu oldu. Mine Tolga, kaynanasıyla anlaşamayanlar için ürettiği 'Kaynanalık İğne' adlı çalışmasıyla ikinci olurken tanınmış mizahçı Sadık Pala da 'Bukalemun Çekecek' ile üçüncülük ödülünü kazandı.

Türk Milleti Zekidir

İzmir'e kazandırdığı butik müzelerle yeni bir kent anlayışlı yaratan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yarışmada derece kazanan isimleri kutladı ve şöyle konuştu, "İlk mizahi nesne yarışmamıza Türkiye'nin her yerinden katılım oldu. Mizah zeka işidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 1933 yılında 'Türk Milleti Zekidir' diyerek bunu tüm dünyaya haykırmıştır. Bu yarışmada da gerçekten çok ince detaylarda Türk insanının zekasını, yeteneğini gördük. Zeka, yetenek, pratik düşünme ve biraz da espriyle yaşamın gülümseten yanlarını önce müzemizde sonra yarışmamızda bir araya getirdik. "