Haççe Kadın Derneği ile Bornova Belediyesi işbirliğinde Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan suluboya resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Haççe Kadın Derneği 2012-2013 dönemi kursiyerleri Ayten Güreşçi, Bakiye Kavas, İpek Öztürk, Pelin Kuşoğlu, Sabiha Öztürk, Serap Timoçin Uyuğ, Şehriban Çelik Günay’ın suluboya eserlerinden oluşan sergi büyük ilgi gördü. Kadınların bir dönem kurs çalışmalanın meyveleri olan eserler, 16 Mayıs 2013’e kadar Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilecek.

Sergi açılışına katılan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sanatın her alanının emek ve yürek istediğini belirterek, “Bana göre resim yapan herkes ressamdır. Bu sergide de emeğini ve yüreğini ortaya koyan kadınlarımızın eserleri var. Dünyayı kendi pencerelerinden görüp, duygularını, düşüncelerini tuvale yansıtan emekleri çok önemli. Aynı zamanda bu eserlerin oluşmasında büyük emeği geçen Haççe Kadın Derneği Başkanı Behice Eryıl’a teşekkür ediyorum” dedi.

Haççe Kadın Derneği Başkanı Behice Eryıl da, kursiyerlerin yoğun bir eğitim dönemi sonunda çok güzel eserler ortaya çıkardıklarını belirterek, “Bize verdiği destekler nedeniyle Bornova Belediye Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür ediyorum. Tüm İzmirlileri ve Bornovalıları sergimize davet ediyorum” diye konuştu.

 


Editör: Haber Merkezi