Cumartesi akşam gerçekleşecek olan 'Yaz Konseri' saat 20.00'de başlayacak. Hakan Şensoy'un şefliğinde sahne alacak olan İstanbul Oda Orkestrası'na Nilgün Ketenci kemanıyla eşlik edecek.

1961 yılında kurulan İstanbul Oda Orkestrası, "sivil toplum orkestrası" olarak biraraya gelen ve yetenekli müzisyenlerin oluşturduğu bir grup. Orkestranın bir başka özelliği de yeni yetişen genç müzisyenlere bünyesinde yer vererek kendine özgü bir orkestra tınısı oluşturması. Sholomo Mintz, Raphael Walfisch, Fazıl Say, Cihat Aşkın, Tedi Papavrami, Peter Jablonsky, Bruno Schneider, Gülsin Onay, Emre Elivar, Keneth Hamilton, Suela Mulaj gibi sıra dışı solistlere Rengim Gökmen, Emin Güven Yaşlıçam, Hakan Şensoy, Miachel Nebe, Ertuğ Korkmaz, Cem Mansur, Naci Özgüç gibi tanınmış şeflerle çalışan orkestranın genel müzik direktörlüğünü ve daimi şefliğini 2006 yılından bu yana Hakan Şensoy yürütüyor.

Bahar konserini kaçırmak istemeyenler, AASSM'nin 293 38 31 ve Kültürpark İzmir Sanat'ın 293 40 49 nolu telefonlarından bilgi alabilirler. Konserin biletleri ise www.aassm.org.tr adresinden ya da AASSM gişesinden temin edilebilir.