Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, uluslararası üne sahip ressamımız İsmail Acar'ın İzmirlilerle buluşmasına destek verdi. İzmir cemiyet ve iş dünyasının iki önemli ismi Defne Atakan ve Ayda Benefrahim'in girişimleri ve Konak Belediyesi'nin katkılarıyla Konak Pier çok önemli bir resim sergisine ev sahipliği yaptı. İsmail Acar'ın 'Aşk' isimli 30 resimden oluşan sergisi sanatseverleri bir araya getirdi.      
   
Sergi açılışında kültür ve sanatın aydınlığının yaşandığı her yerde heyecan olduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İsmail Acar'ı kutladı ve şunları söyledi:
   
"Nostalji, doğa, yaşamdan kesitler sevgi ve daha birçok şeyi İsmail Acar'ın resimlerinde bulabilirsiniz. Aslında bunu bir yolculuk olarak görüyorum. İsmail Acar'ın sergisinde başı sonu belli olmayan ama güzelliklerle dolu bir yolculuğa başlıyorsunuz."
   
Ünlü ressam İsmail Acar da İzmir'in sanatı anladığını ve beğenisinin çok yüksek olduğunu dile getirerek, "İzmirlilerin beğeni düzeyi, gerçek sanatı ayırt edebilme içgüdüsü çok yüksek. Bu nedenle güzel eserlerle karşılaşmak için çoğu zaman başka şehirlere ve yurtdışına gidiyorlar. İzmir'e kaliteli sergileri getirmek gerekiyor. Böylece gelecek kuşaklara da kültür ve sanat algısı taşınabilir" diye konuştu.
   
İsmail Acar'ın Konak Pier'de sergilenen eserleri 31 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacak. Görme engellilerin de gezebileceği, dokunarak hissedebileceği eserlerin de sergileniyor olması önemli bir ayrıntıyı oluşturuyor.