ASİTEM / Anadolu Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği tarafından organize edilen Uluslararası Artemis Film Festivali'nde İzmir Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü öğrencisi Servet Özdemir'in belgeseli "Büyük Satak" finale kaldı. Belgesel dalında 400'den fazla eserin yarıştığı festival jürisinde Cansel Elçin ve Sema Öztürk gibi Türk ve Ortadoğu televizyon izleyicileri tarafından büyük beğeni toplayan oyuncular bulunuyor. Kısa zaman önce düzenlenen "10 Şeker Yönetmen Aranıyor" yarışmasının birincisi Sinema Televizyon bölümü öğrencisi Ceyda Kaya gibi Uluslararası Artemis Film Festivali'ne katılan Servet Özdemir'in de finale kalması, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin sektöre başarılı isimler kazandıracağının göstergesi oldu.

Bornova esnafı AVM'lere karşı

İktisat eğitiminin ardından sinemaya olan tutkusunu İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde profesyonel yaşama aktarmaya hazırlanan Servet Özdemir, henüz birkaç ay önce başlayan eğitiminde ne kadar başarılı olacağının sinyalini Uluslararası Artemis Film Festivali'nde verdi. Kurmaca, Deneysel, Animasyon ve Belgesel dallarında toplam 1.282 eserin katıldığı festivalde finale kalan 65 eser arasında yer alan "Büyük Satak", sayısı her geçen gün artan alışveriş merkezlerine karşı Bornova esnafının verdiği mücadeleyi anlatıyor. Bugüne kadar fotoğraf alanında pek çok ödüle layık bulunan ve eserleri sergilenen Özdemir, amacının sinema alanında da ödüllü eserlere imza atmak olduğunu söyledi.

Hedefim sinemada ödül almak

İzmir Üniversitesi'nde aldığı eğitim ile Bornova Belediyesi Yaratıcı Belgesel Atölyesi'nde yaptığı çalışmaların kendisine başarının yolunu açtığını ifade eden Özdemir, "Danışmanlarım Andreas Treske, Serkan Şavk ve Alper Gedik ile yaptığımız çalışmalara İzmir Üniversitesi'nde aldığım eğitim de eklenince, 22 finalistten biri oldum. Bugüne Fotoğraf alanında pek çok ödül aldım ancak bundan sonraki hedefim sinema dalında ödül almak" dedi.

Editör: Haber Merkezi