Geçen sezon prömiyeri gerçekleştirilen Kamelyalı Kadın bu sezonda yalnızca üç kez Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda yinelenecek.

Alexandre Dumas Fils'in eserinden baleye uyarlanan Kamelyalı Kadın adlı iki perdelik baleyi, ülkemizin uluslararası üne sahip koreografı Mehmet Balkan projelendirdi. Giuseppe Verdi ile Pietro Mascagni'nin çeşitli eserlerinin müzikleri eşliğinde sunuluyor. Eser, Mehmet Balkan'ın koreografisi, Andrej Barlog'un müzik düzenlemesi ile sahnelenmekte. Bale sanatçılarının yanı sıra, bir soprano, iki tenor, bir bariton ve bir bas olmak üzere beş kişilik solist ile yirmi bir kişiden oluşan bir koronun da rol aldığı Kamelyalı Kadın, orkestra şefi Tulio Gagliardo Varas yönetiminde sunuluyor. Lale Balkan'ın sahneye koyduğu Kamelyalı Kadın'ın dekorları Tayfun Çebi, kostümleri Olaf Zombek, ışık tasarımları Müfit Özbek tarafından hazırlandı; koro şefliğini de Ali Hoca üstlendi. Eserde başlıca rolleri; Aslı Kaynarsu, Dolun Doyran, Burcu Olguner, Olcay Tunceli, Özgür Tuncay, Emre Kaynarsu, Tolga İyiuyarlar, Yasemin Altınel, Aslı Ayhan, Banu Dağcıoğlu, Asena Ökte, Gökçe Telkıvıran, Timur Varlıklı, Sertan Yetkinoğlu, Bülent Özdemir, Ali Suha Ulusoy, Suat Yeşiltepe, Altan Kılınç, Muzaffer İlerler üstleniyorlar. Kamelyalı Kadın'da görev alan solistler de şunlar: sopranolar Sevinç Sayın ve Linet Şaul, tenorlar Ziya Elmacı, Serkan Taylan ve Fırat Yalçınkaya, baritonlar Sühan Arslan ve Aşkın Metiner, baslar Nejat Beğde ve Hasan Taş. 

Kamelyalı Kadın'ın "Dünya Prömiyeri" 9 Mart 2002'de Antalya'da gerçekleştirildi.
Dumas'nın aynı adlı eserinden baleye uyarlanan Kamelyalı Kadın'da; Violetta'nın aşk ve ölümle kavgası anlatılmaktadır. Kamelyalı Kadın"ın  konusu şöyle: Güzelliği ve cazibesi ile herkesi etkileyen Paris gece yaşamının tanınmış kadınlarından Violetta, partide konuklar arsında bulunan Alfredo ile tanışır.. Alfredo, yakışıklılığı ile Violetta'yı etkilemiştir. Violetta, çocukluğundan beri özlemini çektiği saf ve temiz aşkı bulduğuna inanmaktadır; ancak aynı zamanda amansız bir hastalığın pençesinde ölümü beklemektedir...  İki sevgili o günün ahlaksal baskılarına karşın bir süre aşklarını yaşarlar... Ancak, ölümün an be an gelişi ile sevgililerin yaşamları acı dolu ve mutsuzluk içinde geçecek; Violetta'nın ölümü ile kavga sonlanacaktır.
Editör: Haber Merkezi