Türk pop-rock müziğin sevilen sesi Emre Aydın, Türk rock müziğinin sevilen kadın seslerinden Özlem Tekin’in sahne alacağı konserlerin yanı sıra Türk sinemasının en önemli kadın oyuncularından Türkan Şoray da İzmirlilerle buluşacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Mayıs 2013 Sanat Ajandası’nın tanıtımı amacıyla etkinliklere destek veren çeşitli kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Kültür ve sanata destek olmaya, çeşitli programlar düzenlemeye devam edeceklerini belirten Kürüm, “İnsanlığın varoluşundan beri dünyanın tek bir evrensel dili vardır, o da sanattır. Sanat aynı zamanda barışın da elçisidir. Önyargıların kalkması, farkındalığın ve paylaşımların artması, toplumsal gelişiminde kültür sanat etkinliklerinin katkısı büyüktür. Bu anlayışla biz de Karabağlar halkı ve İzmirliler için kültür ve sanatla dolu bir program hazırladık. Karabağlar, kültür ve sanat alanında ses getiren programlarla İzmir’e ayrı bir renk katıyor” dedi.

KAZIM KOYUNCU ÇEVRE VE MÜZİK FESTİVALİ


Karabağlar Belediyesi’nin Mayıs ayı Sanat Ajandası’nda öne çıkan ilk program, 17-18 Mayıs tarihleri arasında Karafatma Parkı’nda gerçekleştirilecek, Kazım Koyuncu Çevre ve Müzik Festivali yer alıyor. EKAF’ın (Ege Karadenizlililer Federasyonu) katkılarıyla düzenlenen festivalin onur konuğu ülkesi ise Gürcistan. Festivalde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çevre ve sanat örgütleri stantlar açacak, çevre sorunları tartışılacak. Ünlü sanatçılar Emre Aydın ve Özlem Tekin’in sahne alacağı konserlerin yanı sıra festivale, Kazım Koyuncu’nun kardeşi Niyazi Koyuncu katılarak, şarkılarıyla Karadeniz rüzgarı estirecek.

TÜRKAN ŞORAY GELİYOR


TOBAV’ın Bahar Konseri’nin yanı sıra tiyatro etkinlikleri, çocuklara yönelik programların da Mayıs Ajandası’nda öne çıkan bir diğer program ise 25 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek Kent Söyleşileri. Türk Sineması’nın en büyük kadın oyuncularından Türkan Şoray’ın da konuk olduğu program, Karafatma Parkı’nda gerçekleştirilecek. Muzaffer İzgü’nün yazdığı, “Bütün Bunlar Bize Özgü” müzikli şarkılı güldürü 9 Mayıs 2013 günü Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi