Esin Gençel- Katılımcıların, Kıpkırmızı Bölge (büyük ödül), 13 Kırmızı Bölge (kategori birinciliği), bir özel ödül ve Radikal Canlı Kırmızı Bölge olmak üzere toplam 16 ödül için yarıştıkları yarışmanın ödül töreni, önceki akşam Kültürpark Fuar Alanı'nda gerçekleştirildi.

Türkiye'de sadece basın reklamlarını ödüllendirmesiyle bir ilk olan 9. yılındaki Kırmızı Ödülleri'nin, geçtiğimiz sene, İstanbul dışında faaliyet gösteren reklamcılara ulaşmak hedefiyle başlattığı Kırmızı Bölge'de kazananlar belli oldu. Basın reklamlarında yaratıcılığın artırılmasını özendirmek, İstanbul dışında bulunan reklam ajanslarının, çalışanlarının ve reklamverenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla tasarlanan Kırmızı Bölge'de, en yaratıcı reklamların sahibi reklamcı ve reklamverenler, ödül töreninde alkışlandı.

2. senesinde Türkiye genelinde 61 ajanstan, 418 reklam içeren 316 başvurunun yapıldığı yarışmada, büyük ödül Kıpkırmızı Bölge'nin sahibi Ankara'dan reklam ajansı SVStudios oldu. Yarışma sonucunda büyük ödüle ilave olarak 11 kategori, bir Hürriyet Özel Ödül kategorisi, bir Radikal Canlı Kırmızı yarışması birinciliği ve 23 başarı belgesi olmak üzere toplam 37 ödül sahiplerini buldu.

Kategori birinciliği kazanan reklamların doğrudan, 9. Kırmızı Ödülleri'nde, ilgili kategoride finalist sayılacağı ve ön elemeden muaf tutuldu.
Gecede Hürriyet Özel Ödülü ise, Sanajans'tan Dilek Saygın ve Uğur Bulduk'a verildi. Ödülleri 6 ilden, 16 farklı ajans paylaştı. Ankara ve İzmir 13'er adetle en çok ödül giden iller oldu. Bursa 5 ödül, Antalya 4 ödül, Adana ve Konya birer ödülün sahibi oldular. Ankara'dan  SVStudios, büyük ödül Kıpkırmızı Bölge, iki kategori birinciliği ve bir başarı belgesiyle ile en başarılı ajans oldu. İzmir'den Reklam Merkezi ise 2 kategori birinciliği ve 3 başarı belgesiyle en başarılı ikinci ajans oldu. Reklam sektörünü daha derinlemesine ve ülke çapında kapsamak amacıyla İstanbul dışındaki reklam ajanslarının ayağına giden Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri'nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Tasarım Ofisi'nin "Kadına Şiddet Acil Yardım Hattı" için hazırladığı kampanya, Basında En İyi Ulusal Gündem Bağlantılı Reklam kategorisinde birinci olarak Kırmızı Bölge ödülünün sahibi olurken, 3 başarı belgesine de layık görüldü.