Bu yıl ilk kez, Türkiye'deki tüm liselerin katılabileceği yarışmanın elemeleri 7 ilde yapılacak! On binlerce liselinin katılımının beklendiği yarışmanın sonunda kazananlar, sürpriz hediyelerin sahibi olacak.  

"Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa" sloganıyla gençlere özgürlük alanları yaratmayı  amaçlayan Vodafone FreeZone tarafından düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'na başvurular başlıyor.

Önceki yıllardan farklı olarak, Türkiye'den tüm liselerin katılımına açık olan yarışmanın elemeleri Şubat-Nisan döneminde 7 ilde gerçekleştirilecek. Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması'nda kazananlar, Nisan ayında İstanbul'da yapılacak finalde ödüllendirilecek.

Fatih Uysal: "Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması ile bu yıl Türkiye'deki tüm liseli gençlere yeteneklerini sergileme özgürlüğünü sunacağız"
 
Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak üzere gençlere sunduğumuz desteği sosyal sorumluluk anlayışımızın bir parçası olarak görüyoruz. Gençlerin beklenti ve ihtiyaçlarına uygun avantajlar sunarak, özgürlüklerini dilediklerince yaşamalarına olanak sağlamak üzere Mayıs 2011'de hayata geçirdiğimiz Vodafone FreeZone ile başta müzik olmak üzere, gençlerin ilgi duyduğu alanlara yatırım yapıyoruz.

15 yıldır liseler arasında düzenlenen tek müzik yarışması olan Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması ile müziğe yeteneği olan liseli gençlere yeteneklerini sergileme ve kendilerini ifade etme özgürlüğü sunuyoruz. Geçen yıl 3 ilde gerçekleşen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'nın kapsamını bu yıl ilk defa, tüm Türkiye için genişlettik; 7 ilde yapılacak elemeler ile Türkiye'deki tüm liseler için erişilebilir olmayı hedefliyoruz.  Yine bu sene yarışmamıza KKTC'de düzenlenecek yarışmanın sonucunda birinci olan lise de katılacak."

Gençlerde müzik kültürünün gelişimini ve okullarda sürdürülen müzik çalışmalarını desteklemek amacıyla bu yıl 16. kez hayata geçirilen ve gençlere yönelik en kapsamlı müzik yarışması olan Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması kapsamında liseli gençler müzikteki yeteneklerini sergileyecek ve yarışırken eğlenecekler. Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması boyunca sosyal medyada tüm iletişim #liselininsesi hashtag'i ile yapılacak.

Geçen yıl sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilen elemeler bu yıl Şubat, Mart ve Nisan aylarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep, Bursa ve Samsun'da gerçekleşecek ve Türkiye'den tüm liselerin katılımına açık olacak.

Nisan ayında İstanbul'da yapılacak finalde "Yorum", "Beste", "Orkestra", "Sahne Performansı", "Kız Solist", "Erkek Solist" ve "Enstrüman" kategorilerinde başarılı olan genç gruplara Vodafone FreeZone'dan sürpriz hediyeler verilecek. Yarışmaya yaklaşık 500 liseden genç müzisyenlerin katılması bekleniyor. Ayrıca 9 Mart'ta KKTC'de yapılacak yarışmanın birincisi de İstanbul'daki finale katılmaya hak kazanacak.

ABD'de "dünyanın en başarılı gençlik organizasyonu" seçildi

Yolculuğuna KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması olarak başlayan ve END Productions Kurucusu Serhat Hacıpaşalıoğlu tarafından 16 yıldır aralıksız büyük bir başarıyla devam ettirilen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, her yıl liseli gençler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Yarışmadan yetişen genç müzisyenler, profesyonel müzik hayatına katılım adına teşvik edilerek uluslararası festivaller ve yarışmalarda Türkiye'yi temsil etme imkanı yakalıyorlar. Genç liselilerin performanslarının ünlü isimlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildiği yarışma, 2009 yılında merkezi ABD'de bulunan Uluslararası Festivaller Federasyonu (FIDOF) tarafından "dünyanın en başarılı gençlik organizasyonu" seçildi.

Geçtiğimiz yıl 15'incisi düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Toplamda 1641 liseli genci müzik sahnesinde buluşturan yarışmanın eleme sürecinde 26 bin liseli genç, iyi müzik dinlemek ve eğlenmek için bir araya geldi. Nisan ayında İstanbul'da yapılan final etkinliğinde kazananları, aralarında Deep Purple grubunun efsane bateristi Ian Paice'in de bulunduğu seçkin bir jüri belirledi. Toplam 13 kategoride ödüllerin verildiği yarışmada "İcra" kategorisinde birinci olan ve Vodafone FreeZone tarafından kurulan tam donanımlı müzik stüdyosu ödülünü kazanan okul, Beyoğlu Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi oldu. Yarışmanın sonunda gençler, Şebnem Ferah ve Can Bonomo konserleriyle eğlendiler.

Yarışma ile ilgli daha fazla bilgi için www.vodafonefreezone.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


Vodafone Türkiye hakkında: 5 kıtada 30'u aşkın ülkede faaliyet gösteren ve gelirler bakımından dünyanın en büyük uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu'nun bünyesinde yer alan Vodafone Türkiye, 30 Eylül 2012 itibarıyla hizmet sunduğu 18.7 milyon abonesiyle Türkiye'nin 2. büyük mobil iletişim şirketidir. Vodafone Türkiye'nin 2006 yılından bu yana satın alma dâhil toplam yatırımları 12 milyar TL'ye yaklaşmıştır. Şirketin 2012-2013 yarıyılında (Nisan-Eylül 2012) toplam gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %19,1 büyüme ile 2,7 milyar TL'ye ulaşmıştır. Şirketin mobil gelir pazar payı ise 2012-13 mali yılının ikinci çeyreğinde (Temmuz-Eylül 2012) %28,9'a yükselmiştir. 2010'da Borusan Telekom'u bünyesine katan Vodafone Türkiye, 2011'de de Türkiye'nin en büyük alternatif telekom operatörlerinden Koç.net'i bünyesine dahil etti. Vodafone Türkiye; mobil ses, sabit ses, mobil internet ve ADSL hizmetleriyle "komple iletişim çağı"nı yaşatıyor. Vodafone Türkiye 3.300'ü aşkın kadrosu, 1.200'ü aşkın mağazası, 16 binden fazla satış noktasında, ekosisteminde bulunan 53 bin kişilik paydaş ailesiyle faaliyet göstermektedir.
Editör: Haber Merkezi