Nazım Hikmet'in sürgün yıllarını ve vatan hasretini, şarkılar eşliğinde anlatan oyun; 18-19-20-21 Aralık akşamları saat 20:30'da, İzmir Sabancı Kültür Merkezi'nde, İzmirli tiyatro severlerle buluşuyor.

Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği ve sahnelenmeye başladığı günden beri oldukça ses getiren "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar"; bugüne dek, mekan için özel olarak hazırlanan dekoruyla yalnızca Ali Paşa Hanı'nda sahnelendi. Duygu Sağıroğlu tarafından yeniden tasarlanan dekoruyla oyun, artık kapalı salonlarda da seyirciyle buluşuyor.

Usta oyuncu Genco Erkal, Tülay Günal'la aynı sahneyi paylaştığı oyunda; ozanın, Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatıyor. Erkal; Hikmet'in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklandığı oyunda, ozanın destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi adeta o yıllara götürüyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar"da; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya'nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz'ın, koreografisini Sernaz Demirel'in yaptığı oyunda; şarkılara Yiğit Özatalay piyanosuyla, Deniz Doğangün de viyolonseliyle eşlik ediyor.

İzleyen herkese duygulu anlar yaşatan "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar"; 18-19-20-21 Aralık akşamları saat 20:30'da İzmir Sabancı Kültür Merkezi'nde. Dostlar Tiyatrosu'nun oyunlarına ait biletler; Biletix'ten ve oyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir.



Editör: Haber Merkezi