Adana’da düzenlenen Türkiye'nin en büyük teknoloji ve havacılık festivali olan Teknofest 2024’te, Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi ve milli sporcu Doruk Cengiz büyük bir başarıya imza attı. Henüz 11 yaşında olan Cengiz, kendi tasarımı ve geliştirdiği dron ile katıldığı yarışmada ikinci olarak büyük bir başarı elde etti.
Doruk Cengiz, yarışmanın final aşamasında güçlü rakiplerini geride bırakarak dikkatleri üzerine çekti. Teknolojiye olan ilgisini küçük yaşlardan beri sürdüren Cengiz, tasarımını büyük bir özenle hazırladığı dron sayesinde Teknofest 2024’te dereceye girmeyi başardı. Milli sporcu olmasının yanı sıra teknoloji alanında gösterdiği bu başarı, genç yeteneğin çok yönlü becerilerini ortaya koydu.
Yarışmanın sonunda Cengiz’e kazandığı ikincilik ödülü, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından takdim edildi. Ödül töreninde konuşan Doruk Cengiz, teknolojiyi ve mühendisliği çok sevdiğini, bu alandaki çalışmalarını daha da ileriye taşımak istediğini ifade etti. Ayrıca, bu başarıyı elde etmek için büyük bir azimle çalıştığını ve gelecekte daha büyük projelere imza atmak istediğini dile getirdi.
Cengiz, genç yaşında Türkiye’yi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil eden bir milli sporcu olmasının yanı sıra, teknoloji alanındaki bu başarısıyla da Kütahya’yı gururlandırdı. Hem okulunu hem de ülkesini en iyi şekilde temsil eden Doruk Cengiz, Teknofest 2024’te kazandığı ikincilikle, gelecekte daha birçok başarıya imza atacağının sinyallerini verdi.