Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Yörgüç köyünde özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de hala toprak altında bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Çanacık mevkiinde Mehmet Çinçineoğlu'na ait maden ocağında, dün gece 22.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Olay sonrası Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri bölgeye sevk edildi.
Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Göçüğün meydana geldiği bölümde 7 işçinin çalıştığı öğrenildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu; Şaban Bulut, Muzaffer Karaca, Ahmet Faruk Durgun, Hüseyin Zeybek ve Ali Çağlar adlı işçiler kurtarıldı.

Göçük altında hayatını kaybeden Süleyman Koç'un cesedini çıkaran ekipler, yerin yaklaşık 500 metre altında kalan Ali Osman Oktay'ı kurtarmaya çalışıyor. Ekiplerin kurtarma çalışmalarına devam ettiği ve jandarma ekiplerince kordona alınan bölgeye girişlere izin verilmiyor.

Öte yandan, göçükte hayatı kaybeden Süleyman Koç ile kurtarılması için çalışma yürütülen Ali Osman Oktay'ın, ocakta bir hafta önce işe başladığı belirtildi.


ECEL PEŞİNİ BIRAKMADI!

Kütahya'da ormanda kar ve sis nedeniyle mahsur kalan 3 kesim işçisi kurtarıldı Kütahya'da ormanda kar ve sis nedeniyle mahsur kalan 3 kesim işçisi kurtarıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Yörgüç köyünde dün meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Süleyman Koç'un, 2005 yılında Gediz ilçesinde 17 kişinin hayatını kaybettiği grizu faciasından yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi.


Göçük altında kalan işçilerden evli ve 3 çocuk babası Süleyman Koç'un cesedi sabaha karşı kurtarma ekipleri tarafından ocaktan çıkarılarak Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Koç'un cesedi, daha sonra otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da Yörgüç Köyü’ne giderek bilgi aldı. Göçük altında kalarak ölen Süleyman Koç'un, 2005 yılında Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Gökler beldesinde 17 işçinin öldüğü grizu patlamasından yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Koç, söz konusu tarihte kendisini hastanede ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na yaşadığı dehşet dakikalarını anlatmıştı.

Editör: Haber Merkezi