Özay Aşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıl önce Kıyıkışlacık Mahallesi'nde evlerinin bahçesinde gece gezen bir hayvan gördüğünü belirterek, ilk başta hayvanı kedi zannettiğini söyledi.

Yakından bakınca hayvanın tilki olduğunu anladığını ifade eden Aşçı, "Besin aradığını düşünerek, ekmek bıraktım. O zaman hemen doğal yaşamına geri dönmüştü. Bir süre belirli aralıklarla geldikten sonra artık her gün beslenmek amacıyla yanımızda oluyor. Biz de evde olan tavuk, et, ekmek, balık gibi şeylerle onu besliyoruz. Bize güvenmeye başladı" diye konuştu.

Aşçı, tilkinin 3 yıldır her gün eve geldiğini ve yakın dostluk kurduklarını ifade ederek adını da "Cesur" koyduklarını belirtti.

"Dışarıya çıkarken rastlarsak, bize üzgün gözlerle bakıyor"

Eşi Mehmet Aşçı da "Cesur"u ailenin bir ferdi gibi görmeye başladıklarını dile getirerek, tilkinin her gün beslendikten sonra doğal hayatına geri döndüğünü ifade etti.

"Cesur"un kendilerine çok alıştığını ve yabancılık çekmediğini vurgulayan Aşçı, "Geldiğinde bizi bulamaz diye uzun süre evden ayrılmıyoruz. Dışarıya çıkarken rastlarsak, bize üzgün gözlerle bakıyor" dedi.