Yavru fil Deniz, parkın yeni gözdesi oldu. Deniz'i görmek için gelenler barınağının önünde kalabalıklar oluşturuyor. Deniz'in açık alana çıkarıldığı saatlerde parkta ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı anlar oluyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, yaptığı açıklamada, 425 bin metrekarelik alanda bin 500 civarında yaban hayvanına ev sahipliği yapan parkta, hayvanlar için doğal ortamlarına birebir uyumlu alanlar oluşturulduğunu kaydetti.

Parkın kapılarını 2008 yılında ziyaretçilere açtığını hatırlatan Afşin, sayıları her yıl artan ziyaretçileri sadece İzmirlilerin değil, başta çevre iller olmak üzere pek çok ilden, hatta yurt dışından gelenlerin oluşturduğunu aktardı.

Afşin, parkı ilk yılında 697 bin kişinin ziyaret ettiğini, sayının 2012'de 762 bini, 2013'te de 875 bini aştığını ifade ederek, "Geçen yıl 875 bin 32 olan ziyaretçi sayımızda bu sene Aralık başı itibariyle 931 bin 404'ü yakaladık" dedi.

Doğal yaşam parkının en yoğun olduğu ayların nisan ve mayıs olduğunu dile getiren Afşin, bu yıl da nisan ayının 141 bine yakın kişiyle "en fazla ziyaretçinin geldiği ay" olduğunu söyledi.

"Deniz ziyaretçi sayısını patlattı"

Bu yıl kasım ayında geçen yıla göre 8 binden, önceki yıla göre ise 10 binden fazla kişinin doğal yaşam parkını ziyaret ettiğini belirten Afşin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artışı Deniz'e bağlıyoruz. Ekim ayında dünyaya geldi. Onun dünyaya gelmesiyle ziyaretçi sayısında patlama oldu. Özellikle çocuklar merak ediyor Deniz'i. Günün en yoğun saatleri Deniz'in dışarıda olduğu saatler."

Afşin, 13 Ekim'de 102 kilo olarak doğan Deniz'in 156 kiloya çıktığını, bunun yavru filin güzel bir beslenmesi ve sağlıklı bir şekilde büyümesinin göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Henüz yıllık bir milyon ziyaretçi sayısına ulaşamayan park, Deniz'in de etkisiyle bu yıl 1 milyon rekorunu zorlayacak.