Türkiye ve dünya televizyonlarında çok izlenen Muhteşem Yüzyıl'dan sonra şimdi de Kösem Sultan dizisi için hazırlıklar sürüyor. Kösem Sultan dizisinde Safiye Sultan karakterine hayat verecek olan Hülya Avşar ise dizide giyeceği kıyafetler ile objektif karşısına geçti. Avşar kızının bu diziden bölüm başına yani haftada 60 bin TL kazanacağı öğrenildi.

Yönetmenliğini Zeynep Günay Tan’ın üstlendiği dizinin hazırlıklarına 1 yıl önce başlandı. Muhteşem Yüzyıl’ın yaratıcı ekibi dev bir Osmanlı şehri inşa ediyor. Cast çalışmaları da halen süren dizide Safiye Sultan karakterine hayat verecek Hülya Avşar platoda objektif karşısına geçti. Avşar’ın diziden bölüm başına 60 bin TL kazanacağı öğrenildi.
 
KÖLE PAZARINDAN DEVLET ZİRVESİNE
 
Safiye Sultan, Sofia Bellucui Baffo adıyla 1550’de Venedik’te dünyaya geldi. 12 yaşındayken kendini Pera köle pazarında buldu. Güzelliği III. Murad’ın annesi Nurbanu Sultan’ın kulağına kadar gitti. Nurbanu Sultan, Sofia’ya bir servet ödeyerek oğlu için aldı. Safiye Sultan, Kösem Sultan’ın 15 yaşında hasekisi olduğu I. Ahmed’in babaannesi.
 
İngiltere Kraliçesi I. Elizabeth’ın Safiye Sultan’a hediye ettiği kedi de unutulmadı.
Editör: Haber Merkezi