Müzik ve Hareket Uzmanı Dr. Oruç Güvenç, müzik ve hareket seanslarının yapılan laboratuvar deneyleri sonucunda yoğun bakımdaki insanları iyileştirdiğini söyledi. Türk musikisinin insanlara su sesiyle birlikte dinletildiği zaman yoğun bakımdaki vatandaşlarda iyileşme görüldüğünü açıklayan Dr. Oruç Güvenç, şöyle konuştu: "Almanya Berlin'de Rejeneratif Tıp alanında ciddi çalışmalar yapıldı. İnsanın beyin elektrosunda duygu kayıpları olduğu bulundu. Yoğun bakımda yatan hastalara doğa sesleri, kuş cıvıltıları dinletildi. Yoğum bakımdaki hastaların rejeneratif tıp seansları öncesinde kanları alınarak stres hormonları ölçüldü. Rejeneratif Tıp seansları sonrasında yatan hastanın stres hormonlarında yüzde 40 oranında azalma görüldü. Böylece yoğun bakımdaki hastaların birçoğunun ağrıları dindi."

Müzik ve Hareket Terapisi içinde yer alan makamlardan Rast makamının felç hastalarına iyi geldiğini dile getiren Dr. Oruç Güven, geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in yoğun bakımda rast makamı ile terapi edilerek iyileşebileceğini söyledi. Medyadan takip ettiğine göre sanatçı İbrahim Tatlıses'in bu menfur olaydan sonra yoğun bakımda olduğu ve bir tarafının felç riski taşıdığı haberini aldıklarını anlatan Dr. Güvenç, sözlerine şöyle devam etti: "Kendisine acil şifa
dilerken, doktorlarının bazı müzikal reçetelere başvurduğunu duyduk. Bunların içinde meditasyon müziği, tabiat sesleri gibi bilgiler ulaştı. İnsan meditasyon sırasında iken beyninin arka bölümünde yoğunluk artar. Burası ruhi görüş bölgesidir. Müzik orayı doğrudan etkiler. Denendiği bilinen ve bizzat üzerinde durup meşgul olduğumuz, neticelerini olumlu aldığımız bizim çalışmalarımız da bu konuda uygulanmasını tavsiye ederim. Mesela rast makamının felce iyi geldiği, beyne, başa, gözlere iyi geldiğine dair kuvvetli bilgiler var. Rast makamı, doğaçlama ve yanında su sesiyle çalınan bir makamdır. Biz rast makamı dinleyen yoğun bakım hastalarından çok kuvvetli neticeler aldık. İbrahim Tatlıses'e acil şifalar diliyoruz."